Mirror – din personliga tränare i hemmet

0
99

Den amerikanska startupen Mirror tar sig an hemmaträningsmarknaden med en uppkopplad spegel som redan lockat till sig 38 miljoner dollar från investerare.

Den högteknologiska enheten, som har en interaktiv LCD-skärm med inbyggd kamera och högtalare gör det möjligt för användare att se sig själva, instruktören och andra deltagare samtidigt som de deltar i klasser som sträcker sig från cardio och boxning till styrka eller yoga. Supporterad av en iOS-app, samt leveransen av realtidsinstruktioner, sammanställer enheten användardata för att optimera träningspass.

“Det föddes ur ett personligt behov”, berättade Brynn Putnam, grundare och ägare av NYC-baserade träningskedjan Refine Method. “Idén med att träna i hemmet innebar tidigare alltid att offra kvalitet för bekvämlighet,” tillade hon.

Bildkälla: Mirror

Med Mirror var Putnams mål att skapa en produkt som integrerades sömlöst i användarens bostadsutrymme, samt att tjäna ett syfte bortom själva träningen. Hennes tidigare liv som ballett-dansare i New York inspirerade tanken kring en spegel på grund av dennes förmåga att uppmuntra individer att arbeta hårdare när de tränar.

“Du kan placera den i vilket rum som helst – allt du behöver är utrymmet för en yogamatta och du kan genomföra ett bra träningspass”, kommenterar Putnam.

Bildkälla: Mirror

Mirror streamar fler än 50 träningspass varje vecka med livepass tillgängliga på timbasis. Träningspassen finns tillgängliga i grupptränings- och one-to-one-format. För individuella sessioner tillkommer en extra kostnad, ovanpå spegelns grundpris om $1 495 och till det ett månatligt innehållsabonnemang för 39 dollar/månad. Under de personliga sessionerna kan tränarna se och interagera med användarna och ge personliga instruktioner och feedback.

I företagets shop finns olika tillbehör och kit tillgängliga för köp. Bland annat minibands och pulssensorer.