BigJag, innovativa akustiska lösningar, lanseras på FIBO

Pavigym, Europas ledande tillverkare av specialgolv introducerar en helt ny lösning för akustiska lösningar för gym och träningscenter, integrerat i en enda platta istället för i flera lager – BigJag

För operatörer betyder detta att du har golv som är anpassade för ändamålet, och en säker miljö för dina medlemmar med oöverträffade akustiska egenskaper. BigJag isolerar vibrationer och stötljud innan de överförs genom byggnadsstrukturen, vilket skyddar undergolvet och undviker kostsamma reparationer.

Kombinationen av material, densitet och integration i en enda platta är kännetecknen för BigJag. Detta kommer att presenteras av Pavigym för första gången den 13 april under den internationella fitnessmässan FIBO i Köln (Hall 8, plats C36). Företaget har skapat en dedikerad landningssida för besökare att registrera sig för en plats för lanseringspresentationen (platser är begränsade, så tidig registrering rekommenderas).

”Det finns många akustiska lösningar på marknaden, men med BigJag säkerställer du inte bara den bästa akustiska isoleringen, du kan också betydligt minska installationskostnaderna för traditionella flerlagers-alternativ. Med denna allt-i-ett-lösning får du fördelarna med Pavigyms estetik av högsta klass med högsta möjliga akustiska prestanda”, förklarar Alejandro Pérez Candela, innovationschef på Pavigym.

Friviktsträning populärt

Styrketräning med fria vikter finns med på topp 10-listan över globala tränings- och hälsotrender för 2023 enligt den nyligen publicerade rapporten från American College of Sports Medicine (ACSM). Denna växande trend genererar en ökad efterfrågan på effektiva akustiska lösningar i fitnessanläggningar runt om i världen, och Pavigym kan nu erbjuda en banbrytande lösning.

Enligt Pavigym har några av de ledande gymkedjorna redan beställt BigJag.

”Vi har samarbetat med Pavigym i många år och deras produkter har alltid visat sig vara riktigt bra är vår erfarenhet. Det är därför vi beslutade oss för att använda BigJag för att lösa akustiska problem i våra träningslokaler”, säger Katarina Anderson, grundare av STC.

Några akustikexperter har också fått möjlighet att testa produkterna och har redan gett sina första recensioner av BigJag. Manuel Taborga, som har mer än 20 års erfarenhet av akustikbranschen, säger:

”Efter flera akustiska tester har BigJag visat sig ha optimal prestanda. Dessutom gör det faktum att det är integrerat i en enda platta det mycket lätt att installera. De unika egenskaperna hos materialen gör det till den bästa akustiska prestandaprodukten som finns på marknaden”.

Boka in en demo på FIBO här.