De bästa träningsskorna 2019

Tiden när man kunde ta ”vilka skor som helst” till gymmet är förbi. Beroende på träningsform i gymmet behöver du tänka till kring vilka skor som bäst passar de olika aktiviteterna.

Rätt skor kan göra en värld av skillnad till din gymträning. Ytterligare hälstöd och en stabil bas ger dig hjälp när du lyfter vikter, speciellt när du hukar/böjer, medan extra grepp på kanterna av sulan kan hjälpa till vid snabba riktniningsförändringar.

Om du inte ska spendera all din tid i gymmet på löpbandet, är löparskor troligen inte den optimala investeringen, för den extra dämpningen som hjälper till att ge en behaglig löpupplevelse ger samtidigt en instabil bas vid lyft av tunga vikter.

Vi har dragit ihop våra bästa skotips för träning i gymmet:

Allroundsko: Nike Metcon 4

Dessa allroundskor ger en stabil bas för lyftning, men är också lätt vadderade så att du kan använda dem för kortare pass på löpband eller sprinter i ditt HIIT-upplägg. Gummipartiet på framfoten ger också ett tillförlitligt grepp under övningar med snabba riktningsförändringar och övningar som slädpush, som kräver maximalt grepp mot underlaget

Nike Free TR9 för män | kvinnor

HIIT-träning: Nike Free TR9

HIIT-träning kräver skor som är både stöd och struktur, så att inte skorna ger vika under snabba rörelser och riktningsförändringar. Nike Free TR är konstruerad för att uppfylla båda dessa behov med ett mjukt, flexibelt skum i sulan för att dämpa landningar, en plattare häl än vad du skulle hitta i exempelvis löparskor för att ge en solid bas för övningar som knäböj och Flywire-kablar som går genom överdelen på skon för att hålla fötterna på plats när under övningar i olika riktningar och hastigheter.

Nike Free TR9 för män | kvinnor

CrossFit-sko: Reebok Nano 8

Reebok och CrossFit har varit strävsamt par under många år. Detta borgar för att Reebok har full koll på kraven som sporten/träningsformen ställer på möjligheten att kunna lyfta tungt, löpa kortare sträckor, och i princip allt annat du behöver kunna göra i ett gym. Den åttonde utgåvan av skon är också den snyggaste och uppges vara mer stabila för lyftning, tack vare en ny hälkappa och förbättrad sula.

Reebok nano 8 för män | kvinnor

Stylish och alternativt: New Balance Minimus 40

Inte bara är Minimus ett grymt gymalternativ, med dämpning för löpning och en stabil, stödjande bas för lyftning – de ser grymt bra ut, så du behöver knappast gömma undan dina skor i väskan på vägen till och från gymmet.