Hemmaträningsplattformen Tempo ökar utvecklingstakten efter lyckad investeringsrunda

Hemmaträningsplattformen Tempo är i slutfasen av att säkra en jätteinvestering om ca 100 miljoner dollar från japanska investeringsbolaget SoftBank.

Med investeringen vill USA-baserade Tempo utmana Peloton, Mirror och Tonal på den snabbt växande hemmaträningsmarknaden.

Tempo erbjuder en interaktiv teknisk lösning som erbjuder utövare personlig feedback kring bland annat form och teknik.

Systemet använder en 42-tums HD-pekskärm, 4K-skärm och erbjuder användarna ett urval av live-streamade och online-träningsklasser som sträcker sig från HIIT, styrketräning och cardio till yoga.

Genom att använda en inbyggd kamera och pulser av infrarött ljus skapar Tempo en detaljerad 3D-modell för att fånga användarnas rörelser och ger vid behov förslag på hur de kan förbättra tekniken och göra träningen säkrare och effektivare.

Systemet räknar också reps, ger rekommendationer baserat på användarnas personliga mål och visualiserar framsteg före, under och efter varje träningspass.

Tempo kostar minst 2 495 USD, med ett extra all-inclusive-medlemskap som kostar 39 $ / månad för tillgång till träningsinnehållet.

Förutom HD-skärmen finns det ett urval av utrustning och tillbehör – som vikter, skivstänger, bänkar, rack, kettlebells och mattor som användarna kan välja mellan för att skapa en egen hemmaträningsstudio.