IKEA doppar tårna i hemmaträning med ny kollektion

Bildkälla: IKEA

IKEA lanserade nyligen DAJLIEN, en kollektion för träning hemma, innehållande 19 olika produkter som stödjer rörelse i vardagen och gör det möjligt för människor att skapa hälsosamma vanor i hemmet.

Det finns både utmaningar och frustrationer med att träna hemma – det var utgångspunkten när IKEA ville utforska hur det går att möjliggöra bättre och mer tillgängliga träningspass i hemmet. Resultatet är kollektionen DAJLIEN, som tagits fram med övertygelsen att det går att förenkla för människor att träna var de vill och se till att fysisk aktivitet är inom räckhåll för alla – varje dag. Detta återspeglas också i kollektionens namn: DAJLIEN betyder ”dagligen” på småländska.

Bildkälla: IKEA

Kollektionen uppges bygga på lärdomar från hembesök i New York, Chicago, London och Shanghai där IKEA har tagit del av människors erfarenheter av träning i hemmet. Resultaten belyser de vanligaste utmaningarna för att träna: motivation, begränsat utrymme, begränsat med tid och det obehag som många känner för att träna på ett gym.

Bildkälla: IKEA

Samtidigt upplevs träningsprodukter som skrymmande och kan krocka med heminredningen. Produkterna i DAJLIEN-kollektionen är anpassningsbara och kan möjliggöra för människor att övervinna sina utmaningar för att träna och på så sätt hålla sig aktiva.

DAJLIEN har inspirerats av behovet av multifunktionella lösningar som passar in i hemmet och är delvis träningsutrustning, delvis förvaring. Många av produkterna i kollektionen är inte bara träningsredskap utan också snygga och praktiska designföremål.

Bildkälla: IKEA

– Alla känner sig inte trygga eller bekväma med att gå till ett gym och hemma har vi ofta ont om plats och tid. DAJLIEN föddes ur en önskan att hitta smarta lösningar som tar itu med dessa begränsningar och hjälper människor att skapa en bekväm och motiverande plats för träning”, säger Sarah Fager, designer på IKEA of Sweden. Vi ville skapa smarta, vackra produkter för att inspirera och omdefiniera träning som en rolig, enkel och naturlig vardagsaktivitet.”

Bildkälla: IKEA

DAJLIEN finns tillgänglig under en begränsad tid och hade säljstart 5/1 2024 online och i alla varuhus i Sverige med undantag av Haparanda och Gävle.