Missa inte – Almega Branschdag 20 maj 2022!

Den 20 maj bjuder Almega Friskvårdsföretagen in till branschdag i Stockholm.

Deltagandet är kostnadsfritt för två (2) personer per medlemsföretag. Deltagare utöver detta debiteras 495 kr/person exkl. moms.

Plats: AlmegaSturegatan 11 i Stockholm.

När: Fredag 20 maj

Tid: 10.00-14.00

Anmälan: Klicka här

Program:

10.00 – Välkommen

Åsa Änghede, styrelseordförande Friskvårdsföretagen:
Som en del i Friskvårdsföretagens uppdrag när det gäller att tillvarata och främja medlemmarnas intressenoch att öka branschens mognad sker idag ett kontinuerligt arbete kring olika former av licenser. Pt-licensensom lanserades för tre år sedan är idag en kvalitetssäkring som de flesta arbetsgivare använder sig av och Friskvårdsföretagens nästa initiativ handlar om en kvalitetssäkring av Gruppträningsinstruktörer

10.15 – Boosting Everyday Well-being

Åsa Severgårdh, Country CEO, Epassi Sweden
Vi finns för att inspirera människor till att må bra, för att de ska våga testa nya saker och för att i slutändan få alla att uppleva sitt bästa jag. På ett intuitivt och lekfullt sätt jobbar vi för att ge enkel tillgång till ett brett utbud av personalförmåner och hälsosamma upplevelser som sätter guldkant på vardagen. Och genom att leverera den bästa betallösningen, kundsupporten och bredden av personalförmåner är det möjligt. Det här gör vi för att vi tror på att människor som omfamnar sitt välmående och tar hand om sig själva är gladare och mer produktiva på och utanför jobbet.

10.30 – THINK DIFFERENT

Lena Holmberg, CEO Les Mills Nordic
Les Mills mission har från starten 1968 varit att inspirera människor till rörelse, träningsglädje och en sundare livsstil. Les Mills ”For a Fitter Planet ” har genom åren utvecklats till ett holistiskt synsätt som sträcker sig långt utöver träningens värld. Basen i ett sunt samhälle är en aktiv livsstil som bidrar till hälsa och den behöver implementeras hos våra barn, de är vår framtid de är ’BORN TO MOVE’. Vi behöver vara nytänkande och våga ”Think Different” och kartlägga våra möjligheter genom regelbundna studier som ’Les Mills Global Report’ för att vara i framkant och ta oss till nästa nivå

Åsa Änghede, Åsa Severgårdh, Stefan Koskinen, Lena Holmberg & P-O Osbeck

11.00 – Almega Friskvårdsföretagen och Almega

  • Vad betyder nya LAS för oss?
    Stefan Koskinen, förbundsdirektör Almega Tjänsteföretagen, som varit en av förhandlarna i LAS-överenskommelsen berättar om vad som gäller från den 1 oktober 2021.
  • Så jobbar vi med Friskvårdsavtalet.
    Joakim Josefsson, förhandlingschef Almega Tjänsteföretagen, berättar om hur man arbetar med att utveckla kollektivavtalet för branschen.
  • Detta erbjuder Almega!
    Ulrika Kohlin, medlemsenheten, berättar om vad som ingår i medlemslöftet från Almega

12.00 – Hälsa som framgångsfaktor

P-O Osbeck, Eleiko
Att friska medarbetare skapar friska bolag är känt sedan länge. I takt med att våra arbetsplatser och träningsbeteenden förändras skapas nya möjligheter för att hjälpa fler människor bli fysiskt aktiva. Parallellt söker sig fler medarbetare till företags med förmåner som ligger i linje med deras värderingar. I denna presentation får du ta del av hur Corporate Wellness kan bidra till hälsosamma val, och hur friskvård kan stärka företagens Employer Branding.

P-O Osbeck arbetar som ansvarig för ”Corporate & Residential”-segmentet på Eleiko – en av världens främsta och mest innovativa tillverkare av styrke- och träningsutrustning. Han är i grunden licensierad personlig tränare samt kost- och livsstilscoach. Han har genom åren arbetat operativt inom träningsbranschen samt inom Företagshälsovården och som hälsokonsult, för näringslivet såväl som för svensk elitidrott.

12.30 – Lunch

13.00 – Institutet för Människor I Rörelse, IMR

Mats Sundin
Mats Sundin, tidigare lagkapten för Toronto Maple Leafs, Tre Kronor och olympisk guldmedaljör, identifierade tidigt bristen på fysisk aktivitet som en viktig utmaning för hälsan i det moderna samhället. Med passion för människors hälsa och viljan att åstadkomma en förändring grundade Mats Sundin Institutet för Människor i rörelse, IMR som kombinerar kompetensen från ledande forskning inom medicin och hälsa med metodik och erfarenheter från idrottens högsta nivå. IMR erbjuder företag och dess anställda en evidensbaserad hälsoplattform som kombinerar nära kontakt med kvalificerade hälsorådgivare och en digital lösning som gör det möjligt för företags anställda att få rådgivning och stöd i sin utveckling mot sundare levnadsvanor med fokus på fysisk aktivitet.

– ”Min vision är att hjälpa människor att bygga en relation till fysisk aktivitet som är en av de viktigaste levnadsvanorna för en god hälsa. Målet är att varje människa ska vara fysisk aktiv och på så sätt bygga en hälsosam livsstil, fri från smärta och stress som begränsar arbetslivet eller fritiden.”

Till anmälan!