SATS köper Viscus

Träningskedjan SATS har ingått avtal att förvärva träningsföretaget Viscus AB. Viscus erbjuder friskvårdslösningar, i form av t.ex. personlig träning, gruppträning och naprapati, till företagskunder i kundernas egna lokaler.

Fler och fler företag väljer att erbjuda ett eget företagsgym för att göra det enklare för sina medarbetarna att få till träningen i vardagen. Utmaningen är bara att många människor behöver inspiration och vägledning för att komma igång med träningen. Viscus löser detta genom att erbjuda personlig träning och gruppträning i företagens egna träningslokaler. Dessutom erbjuder Viscus koncept för ”risk till frisk”-grupper, vilket hjälper inaktiva medarbetare till en mer aktiv livsstil och bättre välmående. Viscus har sex stora corporate-onsite-samarbeten med kunder som exempelvis AstraZeneca (i Mölndal och i Södertälje), Swedish Match, Skanska och Stena.

– SATS strategi är att växa och göra det möjligt för fler att komma igång med träningen och skapa ett hälsosammare liv. Genom förvärvet av Viscus ökar vi vår tillgänglighet i Göteborg och södra Stockholm / Södertälje. Dessutom tror vi mycket på Viscus affärsmodell när det gäller just tillgänglighet; det blir enklare att komma igång med träningen om instruktören kommer till dig på jobbet. Vi ser fram emot att utveckla detta koncept vidare på alla våra marknader, säger Linda-Li Cederroth, Country Manager SATS Sverige.

Tillträde är planerat till 1 juli 2019. Sedan är planen att Viscus integreras och bli en del av SATS under senhösten 2019. Johan Hallenby, Viscus grundare och VD, kommer att fortsätta leda verksamheten efter tillträdet och utveckla affärsområdet Corporate Onsite inom SATS.

– Sedan vi grundade Viscus 2009 har vi lyckats bygga upp en unik affärsmodell med Corporate Onsite och jag är stolt över det jag och mitt team har åstadkommit tillsammans med våra kunder. Med SATS som ägare kan vi nu ta verksamheten till nästa nivå, något jag är mycket glad över, säger Johan Hallenby VD och grundare av Viscus.

Viscus omsatte 2018 cirka 8 miljoner kronor och har ca 25 anställda. SATS Sverige, som 2018 omsatte ca 1,3 miljarder kronor, har 78 träningscenter i Sverige.