AKTIV OCH ROLIG HEMMILJÖ FÖR BARN OCH VUXNA – 6 TIPS MED ABILICA ACTIVE

Visst finns det en klick elitidrottare och hårt satsande motionärer, men för majoriteten av oss – speciellt barn och familjer, behöver rörelse vara enkel och rolig. För att det är kul och för att vi må bra av det.

Speciellt barnen lever i nuet och väljer det som lockar för stunden, men även många av oss vuxna funkar så. Och genom att göra rörelse lättillgänglig sänker vi ribban enormt. Med bland annat detta i åtanke har Abilica tagit fram Abilica Active – ett nytt koncept med rörelseredskap som vill uppmuntra till glädje att röra på sig tillsammans som familj.

Stillasittandet ökar i alla åldrar och ofta är det just där hemma vi hamnar i soffan eller i gaming-stolen. Det är förstås ok, vi behöver ju även vila, men att få in rörelsepauser och aktiv lek gör stor skillnad för hälsan.

6 tips för ett roligt, rörligt hem ihop med Abilica Active

1. Lättillgänglighet. Hantlar i garderoben kommer förmodligen stanna i garderoben, medan prylar du har framme används.

2. Släpp perfektion. En stilig vas från faster Lisa eller skratt och rörelse? Ibland måste vi välja bort något bra för att få något bättre. Och ibland behöver vi inte kompromissa, med rörelseredskap i fina färger som smälter in i hemmiljön.

3. Placera ut ”rörelsestationer” i hemmet. En gymboll är t.ex. omöjlig att låta bli på vägen till toaletten, häng upp ringar i hallen, blås upp ballonger och lägg en mjuk matta i barnrummet som lockar till kullerbyttor och andra konster.

4. Bollar. Oavsett form – alltid lika populära att trixa med, kasta till varandra, göra olika lekar med eller använda i sin träning.

5. Öppna ytor. En massa möbler är överskattat om du vill ha plats för rörelseglädje. Ge utrymme för aktiva lekar, som att hjula, springa, dribbla med boll, hoppa hage eller hopprep på.

6. Prioritera pauser. Allt svårt blir lätt när du fått in det som en vana i livet och fram tills dess kan du behöva träna på saken. Ställ klockan och lämna skärmarna eller andra sysslor för att röra på er tillsammans en gång i halvtimmen. Vi är ju skapta för att röra på oss och med tiden hittar kroppen tillbaka till suget. Då kommer längtan efter att upp och hoppa automatiskt.