Fitnessfest när HYROX hade Malmö-premiär

Över 1 000 tävlande i alla åldrar och klasser intog häromveckan Malmömässan för att tävla i HYROX. När det populära fitness-racet arrangerades för första gången i södra Sverige var det inte bara svenskar och danskar som dök upp, utan det blev stort internationellt deltagande med en rejäl folkfest som resultat.

HYROX i Malmö hade ett brett startfält i fråga om ålder, nationalitet och träningsnivå bland deltagarna. PRO-klassen bjöd topp tio på deltagare från hela sju nationer där Dylan Scott från USA tog hem förstaplatsen på tiden 00:58:48. Bland kvinnorna i PRO-klassen var det Vicky Polydorou från Sydafrika som placerade sig bäst på tiden 1:10:22.

– Känslan i Malmö var fantastiskt från det att man klev in på arenan tills de sista tävlande lämnade. Vi såg många imponerande prestationer, såväl individuellt som i grupp. Vi såg också ett ovanligt stort deltagande av ”vanliga motionärer” vilket alltid är extra roligt eftersom det så tydligt visar att HYROX är till för alla, säger Antonia Fält-Kottulinsky, Brand manager för HYROX i Norden.

Bästa svenska tiden hade Pär Bergsman i HYROX PRO med 01:03:14 vilket räckte till en sjätteplats. Tilde Jensen var den snabbaste svenska kvinnan och tog också en förstaplats i vanliga HYROX-klassen med imponerande 01:03:14. De danska atleterna visade också upp starka resultat, Sebastian Ifversen som tävlade i HYROX PRO gick i mål på 01:01:17 och bland kvinnor var Helene Valeur snabbast danska på 01:10:28.

Foto: HYROX

– Att HYROX blivit en självklarhet för många proffsatleter är inget nytt, men just den här gången gladde jag mig extra åt det stora deltagandet i normal-klassen. Särskilt när jag träffar på två damer från England som aldrig gjort något liknande tidigare, men sett HYROX i Malmö som ett självklart äventyr över helgen som var. Det visar på storheten i den här tävlingsformen, fortsätter Antonia Fält-Kottulinsky.

HYROX i Malmö var den andra tävlingen som arrangerades i Sverige med fokus på Svenska och Danska deltagare. I sedvanlig ordning reste dock många atleter in och i slutändan blev det runt 20 olika nationaliteter som möttes upp och tävlade med de mest långväga gästerna från USA och Kanada.

Nästa HYROX i Sverige arrangeras i Stockholm den 2 december i samband med Fitnessfestivalen på Stockholmsmässan. Mer information och biljetter finns här.