13 saker mentalt starka människor undviker

Bildkälla: curiousmindmagazine

1. Ödslar tid på att tycka synd om sig själv
Mentalt starka människor slösar inte tid på att tycka synd om sig själv eller deras förutsättningar. De tar ansvar för sina handlingar och resultat.

2. Ger bort sin makt
Mentalt starka människor undviker att ge bort makten att känna sig underlägsna eller dåliga till andra. De förstår att de själva kontrollerar sina handlingar och känslor.

3. Är rädda för förändring
Mentalt starka människor välkomnar förändringar och utmaningar. En miljö i förändring och till viss del osäkerhet kan ge en mentalt stark människa energin att göra sitt absolut bästa och prestera på topp.

4. Slösar energi på sådant de inte kan påverka
Mentalt starka människor klagar inte på dålig trafik, borttappat bagage eller andra människor. De har förstått att det inte ger någonting att slösa energi på sådant de inte kan påverka och kontrollerar istället sin egen attityd till situationen.

5. Oroar sig för att göra andra nöjda
En mentalt stark människa oroar sig inte för att göra andra nöjda. De strävar efter att vara vänliga och rättvisa men är inte rädda för att gå sin egen väg och stå för sina åsikter.

6. Fruktar kalkylerade risker
En mentalt starkt person är villig att ta risker, kalkylerade och genomtänkta risker.

7. Ältar det förflutna
En mentalt stark människa ältar inte det förflutna. Det som har varit har varit. De investerar majoriteten av sin tid och energi till att skapa ett bra nu och en bra framtid.

Bildkälla: Frank Mareno

8. Gör samma misstag igen och igen
En mentalt stark person lär från sina tidigare misstag och gör bättre ifrån sig nästa gång. Det är okej att göra fel, men det är viktigt att lära sig från sina misstag.

9. Ogillar andra människors framgång
Det krävs styrka för att genuint känna glädje för andra människors framgång. Denna egenskap besitter de mentalt starka. De blir inte avundsjuka på andras framgång, men de tar ofta detaljerade anteckningar på vad de gjorde för att det skulle gå bra. De är villiga att jobba hårt för sina egna chanser på framgång och förlitar sig inte på genvägar.

10. Ger upp när de misslyckas
Mentalt starka personer ger inte upp. De är inte rädda för att misslyckas gång på gång, så länge de tar dem närmare deras slutmål.

11. Fruktar ensamtid
Mentalt starka människor njuter av tiden med sig själva. De använder denna tid till att reflektera, planera och bli produktiva. De är inte beroende av andra människor för att känna glädje. De är glada i sällskap men också när de är med sig själva.

12. Känner att världen är skyldig dem något
Mentalt starka människor förstår att de måste skapa sin egen framgång och känner inte att världen är skyldig dem någonting.

13. Förväntar sig omedelbara resultat
Oavsett om det är ett träningsmål, en ny kostplan eller att bli en framgångsrik företagare förstår de mentalt starka att saker som är bra också tar tid. De förväntar sig inte omedelbara resultat utan jobbar steg för steg mot sina mål, samtidigt som de njuter av varje milstolpe på vägen.

Källa: Forbes