Samsung lanserar AI-boostad kostapp

Den globala elektronikjätten Samsung lanserar den AI-drivna mat- och receptplattformen Samsung Food.

Tjänsten är lanserad i 104 länder världen över och har 160 000 recept i sin databas. Genom att dra nytta av sitt köp av den brittiska receptappen Whisk år innan pandemin (2019) kan plattformen ge recept-rekommendationer baserat på kostpreferenser, mål och tillgängliga ingredienser.

Bildkälla: Samsung

Samsung Food är tänkt att fungera som en personlig assistent för att hjälpa användaren att upptäcka nya rätter och skapa skräddarsydda måltidsplaner. Plattformen hämtar sin data från den omfattande databasen Whisk, en receptapp som använder sig av Food AI-teknik och som förvärvades av Samsung 2019.

Användaren kan spara recept i sin personliga digitala receptmapp. Appen analyserar recepten och organiserar dessa för att skapa inköpslistor baserade på ingredienserna. Recept kan också enkelt konverteras till veganska eller vegetariska versioner.

Bildkälla: Samsung

Appen kan ännu inte ge kostnadsråd, men den kommer senare i år att integreras med Samsung Health för att hjälpa användare att följa sin viktutveckling. Under 2024 kommer den även att lägga till Vision AI-teknik som kan beräkna det uppskattade kaloriinnehållet i rätter baserat på foton.