Danska e-health startupen Lenus säkrar miljoninvestering och tar sikte mot USA

Med imponerande månatliga tillväxttal sedan uppstarten och vinst redan efter första kvartalet har det danska företaget Lenus eHealth, som erbjuder en digital plattform inom området intelligent näring, fått en drömstart. Ambitionen är att bli den föredragna plattformen för intelligent näring globalt – och med nya miljoner från träningsentreprenören Rasmus Ingerslev, som också är ny styrelseordförande, är ytterligare resurser säkrade för vidare expansion.

Bertram Thorslund

Det var Lenus VD Bertram Thorslunds personliga intresse för optimalt beräknad näring som var utgångspunkten för Lenus. – ”När jag var aspirant i frømandskorpset (elitstyrka inom danska militären) läste jag många artiklar och böcker för att förbättra min prestation. När det gällde kost var det verkligen svårt att ta reda på vad som var sant och vad som var bara hypoteser. Det var brist på insyn och förmågan att enkelt konvertera teori till praktik som gjorde att jag skapade Lenus när jag kom hem, förklarar Thorslund. Företaget grundade han 2016 tillsammans med affärspartnerna Christian Høeg och Kristoffer Dorph.

Tar sikte mot USA

Lenus har en solid grund att stå på i den danska träningsmarknaden, där plattformen fungerar som ett verktyg för både personliga tränare och kostrådgivare. – ”För den grupp vi jobbar med är det traditionellt en utmanande och tidskrävande sak att ta hänsyn till alla faktorer vid förberedande av kostupplägg. Utmaningarna kan hanteras med hjälp av data och vår intelligenta programvara, som också kan hjälpa till att bryta ner kapacitetsbegränsningar för de mest eftertraktade tränarna och kostrådgivarna. Med andra ord demokratiserar vi tillgången till de bästa resurserna genom att skala dem, säger Thorslund, som nu är redo att attackera världens största fitnessmarknad – USA.

Rasmus Ingerslev

Lenus övergripande vision är att göra det lätt för alla att äta smart och enligt bolagets nya ordförande Rasmus Ingerslev finns det ett stort behov för tjänsten: – ”Under ett antal år har vi sett ett växande fokus på hälsa som i sin tur har resulterat i att fler människor tränar. Och jag vet hur hårt många människor kämpar med sin träning för att nå sina mål – men vad du vinner i träning kan du snabbt gå miste om ifall du inte har koll på vad du äter och dricker. Och det finns många som inte har det. Därför tror jag att Lenus har skapat något som kan lösa en utmaning för många.”

Om Lenus

Lenus är ett danskt mjukvaruföretag som grundades i oktober 2016. Företaget erbjuder en  digital B2B-plattform för hälsovårdspersonal, så att de effektivt kan samla in data från sina kunder, sätta ihop personliga kostplaner och följa upp sina kunder.

Följ oss på Instagram:

Sweaty Business: Sweaty Business, Brian van den Brink : @brianvdb