Onlinecoaching-plattformen Lenus säkrar jätteinvestering om dryga 300 miljoner kronor

Bertram Thorslund, grundare och vd Lenus

Healthtech-företaget Lenus eHealth säkrar för andra gången en stor investering – den här gången på strax över 300 miljoner svenska kronor.

Kapitalet kommer från bland annat Danmarks Eksport- og Investeringsfond och från de två miljardärerna Tais Clausen och Nikolaj Deichmann.

”Med pengarna kan vi ytterligare accelerera våra planer på att utveckla och skapa ännu fler innovativa verktyg till fördel för våra coacher, samtidigt som vi kommer att expandera till fler länder”, säger Bertram Thorslund, grundare av Lenus eHealth.

Grundades 2016

Bertram Thorslund grundade Lenus eHealth 2016. Han beskriver själv företaget som ett healthtech-företag som arbetar för att förbättra folkhälsan över hela världen.

Lenus eHealth är en onlineplattform som används av bland annat personliga tränare, coacher och andra hälsorådgivare för att nå ut till kunder. För närvarande är plattformen tillgänglig i USA och ett antal europeiska länder med mer än 400 anställda världen över.

Med tanke på de senaste årens marknadstrender och inflationsrelaterade utmaningar är Bertram Thorslund enormt hedrad över att investerarna har haft tillräckligt med förtroende för Lenus:

”Det har varit svårt att inte höra om de allmänna osäkerheterna på investeringsmarknaden och utmaningarna för andra startups att säkra finansiering. Så sett i det ljuset är det klart att vi är enormt stolta över att så starka investerare investerar i Lenus i en tid som denna, och att vi också lyckas höja vår värdering,” säger han.

Exakt hur mycket värderingen nu har ökat vill grundaren inte avslöja.

Fortfarande röda siffror

I den senaste redovisningen omsatte Lenus eHealth mer än 135,7 miljoner danska kronor (cirka 209 miljoner svenska kronor) och fick också en investering på över en halv miljard svenska kronor år 2021, men företaget har ännu inte levererat positiva resultat i sina bokslut.

Det är dock något som Bertram Thorslund förväntar sig kommer att vända snart.

Särskilt med Tais Clausen och Nikolaj Deichmann ombord, som Bertram Thorslund i hög grad förväntar sig kan hjälpa till att driva företagets utveckling:

”Vi ser mycket fram emot att kunna dra nytta av den stora kunskap och erfarenhet, bland annat inom healthtech, som EIFO och Tais Clausen och Nikolaj Deichmann och deras investeringsteam kommer med. Vi är övertygade om att det kommer att stärka Lenus ytterligare och bidra till att vi kan uppfylla vår mission att bryta den negativa trenden inom hälsa,” avslutar han i ett pressmeddelande.