Bruce förvärvar konkurrenten Swiftr

I september 2023 blir träningsappen Swiftr en del av Bruce, Nordens ledande träningsaggregator. Genom förvärvet av Swiftr vill man erbjuda medlemmar ännu fler valmöjligheter och förbättra upplevelsen av träningsappar med liknande funktion.

Genom att samarbeta med traditionella gym och andra träningsanläggningar erbjuder Bruce ett medlemskap som låter användare välja fritt mellan gym, simning, yoga, dans, CrossFit och mycket mer – samlat i en enda app.

Medlemmar kan träna på sina egna villkor genom att registrera sig för medlemskapet eller använda krediter för tillfällig träning. Träningsappen Swiftr erbjuder en liknande tjänst som nu blir en del av Bruce.

Förvärvet innebär i dagsläget inga stora förändringar för varken samarbetsstudios eller medlemmar. Bruce och Swiftr kommer fortsätta leverera värde till sina medlemmar genom att fokusera på kundupplevelsen, och samtidigt skapa värde för studios genom fortsatt fokus på partnerskapen, som i och med förvärvet blir än fler.

Mellan 2021 och 2022 såg Bruce en stark tillväxt och koncernens omsättning ökade från 45 miljoner kronor till 67 miljoner kronor. Koncernen såg även ett minskat negativt rörelseresultat, från -23% till -14%.

Lyssna på Bruce vd Peter Andersson i Sweaty Business Podcast #131

Sweaty Business podcast hittar du där poddar finns, på Spotify eller här.