Eleiko i samarbete med Innowearable för att utveckla möjligheterna för styrketräning

Eleiko samarbetar med Innowearable, innovatörer i utvecklingen av toppmoderna mätteknologier, för att utöka möjligheterna inom styrketräning.

Samarbetet, Inno-X™, innefattar en bärbar enhet för mätning av neuromuskulära funktioner i nedre delen av kroppen som ger direkt återkoppling på neuromuskulär respons.

Eleiko kommer att testa Inno-X™ på professionella tyngdlyftare när de tränar med en rad olika produkter från Eleiko. Data samlas sedan in för återkoppling och syftet är att tekniken i framtiden ska kunna användas inom tyngdlyftning, CrossFit och andra former av styrketräning.

Före och efter träning

Inno-X™ används före och efter träning för att mäta användarens neuromuskulära beredskap, trötthet och återhämtning. Med ett mätband runt låret mäts EMG- och accelerometerdata från lårmusklerna och jämförelse görs sedan mellan den aktuella neuromuskulära statusen med användarens grundläggande beredskap, vilket ger en indikation på hur pass redo användaren är för sitt nästa träningspass.

Användaren kan styra Inno-X™-sensorn via Bluetooth, vilket gör det möjligt att starta och stoppa testet via en app i telefonen. Användaren kan sedan jämföra och analysera resultaten för att säkerställa optimal prestation och återhämtning mellan sina träningspass. Behovet av att mäta träning, återhämtning och näringsintag växer bland idrottare och Innowearables nya bärbara teknologi gör det enkelt att mäta och analysera data för förbättrade prestationer inom styrketräning.

”Potentialen för Inno-X växer i takt med dess utveckling och vi är redo att börja samla in data om styrketräning i allmänhet och tyngdlyftning specifikt. Detta samarbete med Eleiko öppnar upp för många spännande möjligheter”, säger Erik Viberg, CEO på Innowearable AB.

Bild: Eleiko

Eleiko utforskar kontinuerligt hur man kan utveckla sina produkter för att hjälpa idrottare att uppnå deras starkaste prestationer.

”Inno-X erbjuder spännande möjligheter för både tyngdlyftning och andra elitsporter när det kommer till att optimera träningen. Att få information om hur effektiv träningen är för musklerna gör att tränare och idrottare kan förbättra sina prestationer och förebygga skador. Vi tror att denna produkt, med sin innovation och enkelhet, kan bli ett viktigt verktyg för många sporter i framtiden”, säger Erik Blomberg, CEO, Eleiko.

Läs mer om Inno-X här.