Maurten och skidskyttelandslaget i långsiktigt samarbete

Skidskyttelandslaget har använt kost- och energitillskottsvarumärket Maurtens produkter under flera år med positivt resultat. Maurten och Skidskytteförbundet tar nu samarbetet ett steg vidare i ett långsiktigt samarbete som ger landslagsåkarna tillgång till Maurtens världsledande kompetens och innovativa nutritionsprodukter.

Maurtens produkter används av många av världens främsta uthållighetsidrottare och har exempelvis hjälpt elitlöpare att slå världsrekord och triatleter att vinna de största loppen. Skidskyttelandslaget var tidigt ute med att bidra vid test och utveckling av Maurtens produkter som bygger på en svensk innovation.

– Vi är väldigt nöjda med Maurtens produkter. Vi använder Maurtens geler och sportdryck i den dagliga träningen och vi ser dem som ett värdefullt tillskott till våra idrottares prestation, säger Johannes Lukas, huvudtränare för Svenska Skidskyttelandslaget.

Just nu är skidskyttelandslaget ute på världscuptouren igen efter ett juluppehåll på hemmaplan. Under juluppehållet genomförde landslaget en stor volym av träning för att vara i bra slag när världscupen drar igång igen och för att orka hålla en hög nivå hela vintern.

– Med hjälp av Maurtens produkter kan vi hålla en jämn energinivå under långa pass, vilket innebär att vi kan träna både hårdare och bättre. Att produkterna dessutom är skonsamma för magen är ett stort plus som gör det möjligt för oss att prestera på topp, fortsätter Johannes.

– Vi ser verkligen fram emot att utveckla samarbetet med dom framgångsrika skidskyttarna och organisationen framåt. Med Maurtens innovativa nutritionsprodukter så är vi säkra på att vi kan förse landslagsåkarna med dom bästa förutsättningarna för att prestera i både träning och tävling, säger Caroline Young Marketing Lead hos RLVNT/Maurten.