Entreprenörerna i SISU UF vill hjälpa atleter och tränande återhämta sig på bästa vis

De unga entreprenörerna i Uppsalabaserade UF-företaget (Ung Företagsamhet) SISU UF vill förändra och förbättra hur atleter och tränande återhämtar sig efter träning och tävling. Företaget har tagit fram och säljer ett portionsförpackat dryckespulver som blandas ut till en citrussmakande återhämtningsdryck och söker nu fler återförsäljare.

Vi intervjuade företagets vd Martina Sandström kring satsningen.

Vilka är ni som står bakom företaget?

– Vi är Felicia Pettersson, David Mattsson, jag själv (Martina Sandström), Alexander Bergman och Ludvig Dankel och vi går alla sista året på ekonomiprogrammet på Lundellska Skolan i Uppsala.

Hur kom ni på idén till företaget?

Vi alla i gruppen är väldigt aktiva och har aktiva kompisar. Tillsammans har vi diskuterat kring att man ofta känner sig utmattad efter att ha tränat, något vi ville ändra på. När vi insåg att det här är en utmaning i samhället kopplade vi ihop det med idén om dryckespulvret och nischade in oss till den aktiva målgruppen. 

Vilka brister såg ni hos befintliga drycker på marknaden?

– Vi tänkte mycket på hur mycket läsk och energidryck som ungdomar och unga vuxna dricker. Allt kommer i aluminiumburkar eller plastflaskor och består till 90% vatten, något vi alla har i kranen hemma. Vi började därför tänka på hur vi kunde minska mängden flaskor och burkar som produceras och även vattentransporten. Då kom idén med ett dryckespulver. 

Vad tillför era produkter till marknaden som kanske saknas?

– Smidigheten och dess klimatsmarta förpackning är vad som gör att vi sticker ut. Det är inte många drycker som får plats i fickan. Det finns många funktionsdrycker men få portionspaketerade dryckespulver, ett hål på marknaden vi såg som vi ville fylla. 

Var kan man komma i kontakt med er om man vill veta mer?

– Ni hittar oss på:

Instagram @sisu.uf
Tiktok @sisu.uf
Linkedin Sisu UF
Vår hemsida