REPEAT FITNESS öppnar i Sverige

REPEAT är namnet på Malmös nya dygnet-runt-öppna gym – och om det är upp till grundarna, Sveriges nya gymkedja. De första gymmen är redan etablerade i bland annat Köpenhamn. Ambitionerna med konceptet är höga, produkten är nytänkande och samtidigt är medlemskapspriset lågt. REPEAT handlar inte bara om träning. Det handlar om en livsstil och är mer än bara ett gym.

Andelen svenskar som tränar på gym är bland den största i Europa, och ser man isolerat på Malmö så finns det många gym inklusive alla de stora kedjorna. Så varför öppnar REPEAT då i Malmö av alla ställen?

 – ”Vi ser oss själva som a new breed of fitness, någonting nytt och fräscht. Det finns det ett stort behov av i mogna marknader som Malmö. För de flesta är det inte lätt att ta sig till gymmet år in och år ut om de inte får ny inspiration och motivation. Och nytt blod är exakt det vi kommer med”, berättar REPEATs platschef i Malmö Angelica Brundin.

Om man ser på REPEATs redan etablerade gym så leds tankarna mer mot miljöer i trendiga caféer och nattklubbar än till ett vanligt gym. Där finns lounge-yta med plats för att jobba, samt återkommande events som t.ex. live DJ och ”Bubbles & Squat”, där det exempelvis serveras Champagne, vilket understryker att REPEAT är urbant och mer än bara träning.

Rasmus Ingerslev

Bakom konceptet står en av nordens främsta gymentreprenörer, Rasmus Ingerslev, som bland annat har suttit som styrelseordförande för den globala organisationen för gym (IHRSA). Den erfarenhet han har fått av att bygga gym och resa världen runt för inspiration blir tydligt i REPEAT.

 – ”I min värld räcker det inte längre bara att erbjuda bra träningsutrustning i en ljus och städad lokal. Det måste vara tydligt vad du har att erbjuda och till vem – passionen för det du gör måste lysa igenom. Därför har vi noga valt ut varje liten detalj i vår inredning och utrustning. På samma sätt är vi lika noggranna när vi sätter samman teamet som ska säkerställa att våra medlemmar får en bra upplevelse hos oss. De som tränar hos oss märker och värdesätter detta”, förklarar Rasmus Ingerslev.

 Även medlemskapsmodellen är nytänkande och anpassad för den flexibilitet dagens konsument önskar. De första medlemmarna i REPEAT kommer att kunna träna för 49 kronor i veckan, jämfört med ordinarie pris på 69 kronor. Veckomodellen gör det enkelt och snabbt att avsluta sitt medlemskap.

 – ”Det finns fortfarande många medlemskap med både långa bindnings- och uppsägningstider i Malmö. Jag vet att många vill ha mer flexibilitet och jag är därför glad att vi erbjuder detta” avslutar platschef Angelica Brundin.

REPEAT Malmö öppnar den 29:e september i Triangeln, plan 2. Öppet dygnet-runt-entré på, St:Johannesgatan 1. Medlemskaps-försäljningen har redan påbörjats.

Om Angelica Brundin 

  • Tidigare platschef på SATS, säljchef på gym i England, regionchef för caféverksamhet i Malmö
  • Bor i Malmö med sambo som är personlig tränare och två hundar
  • Bott i både England och Australien och varit verksam på gym där

 Om Rasmus Ingerslev 

  • Bott i Stockholm sen 2013. Gift med Mouna, känt som Doctor Mouna från TV4. Svåger till Saeid Esmaeilzadeh från Milliardmakarna
  • Grundare och styrelseordförande för REPEAT och Stockholm Leisure Partners
  • Grundare av två av Danmarks tre största gymkedjor; fitness dk och Fresh Fitness
  • Suttit som styrelseordförande för fitnessbranschens globale organisation, IHRSA, som enda icke-nordamerikan
  • Grundare av det globalt marknadsledande bolaget Wexer Virtual, som levererar digital fitness

 Om REPEAT

REPEAT öppnade sina första gym i Köpenhamn under 2016 och öppnar i september både i Århus – Danmarks andra största stad, och i Malmö, som då blir gym nummer fyra och fem.

Alla anläggningar har öppet 24 timmar om dygnet och har personal på dag- och kvällstid.

Det erbjuds en variation av konditionsträning och styrketräning med både maskiner och fria vikter. Det finns också större yta för funktionell träning inklusive en 23 meter lång prowler bana. För dem som gillar body/mind träning finns ett särskilt inrett rum där det erbjuds virtuella klasser från de ledande varumärken i världen. På samma sätt finns också ett rum för dem som gillar kampsport. Slutligen finns det omklädningsrum med duschar, skåp samt möjlighet att köpa protein- och energibars och dryck.

Medlemmarna styr enkelt sitt medlemskap samt får tillgång till gymmet via REPEATs app.

Det ordinarie priset för att bli REPEAT-medlem är 69 kronor per vecka, men de första 500 medlemmarna får möjlighet att träna för 49 kronor per vecka tills de säger upp sitt medlemskap.