The Academy lanserar säljutbildning för personliga tränare

Utbildningsföretaget The Academy lanserar nu en utbildning inom försäljning för personliga tränare – första kursen startar i november

– Vi har fått feedback från marknaden att kunskap inom försäljning, marknadsföring och coaching har varit helt avgörande för att öka möjligheterna till att lyckas som Personlig Tränare, säger Mikaela Waldenström, Country Manager för The Academy.

Mikaela menar att många personliga tränare har en stor passion och kunskap kring träning och, men att bristerna kring försäljning inte sällan sätter stopp för en del tränare.

– Alla som gått en kvalitativ PT-utbildning har nödvändiga specialistkunskaper inom träning och kost, men dessa kunskaper i sig garanterar inte att man blir en framgångsrik tränare. Att kunna kommunicera och marknadsföra sina tjänster till marknaden är a och o.

Trots kunskapsbristerna hos vissa tränare har den här typen av specialutbildning inte funnits tillgänglig på marknaden tidigare.

– Vi på The Academy strävar alltid efter att ha utbildningar som ligger i framkant och därför är vi glada att kunna lansera den här utbildningen, som verkligen kan hjälpa fler tränare att bli framgångsrika i sitt yrke.

Utbildningen består av tre helgträffar tillsammans med erfarna lärare som själva lyckats väl inom yrket och framför allt inom försäljning. Eleverna får lära sig allt från hur de når genom bruset och fångar intresset hos sina blivande klienter till ett coachande förhållningssätt.

– Vi är säkra på att utbildningen inte bara kommer resultera i att eleverna blir fullbokade, och därmed höjer sina löner, utan även kommer göra dem till kommunikativa proffs både online och offline, kommenterar Mikaela och avslutar:

– Vår modell för effektiv och genomtänkt kommunikation gör underverk varesig man nyttjar den för att inspirera sina klienter eller för att skapa virala inlägg i sociala medier. Extra bonus är att den här kunskapen kan man dra nytta av även i andra sammanhang. Ett lärande för livet helt enkelt.

Läs mer om utbildningen Lic. Sales Pro här. Nästa start är den 17 november.