Eleiko lanserar innovativa klovar för tyngdlyftning, styrkelyft och parastyrkelyft

Bildkälla: Eleiko

Eleiko presenterar lanseringen av patentsökta klovar. Dessa innovativa klovar är de första som har certifierats av alla tre stora styrkesportsförbunden: International Weightlifting Federation (IWF), International Powerlifting Federation (IPF) och World Para Powerlifting (WPPO).

De nya klovarna förbättrar lyftarupplevelsen för atleter, klovare och personal genom att erbjuda en enda, precisionstillverkad klov som är certifierad för både träning och tävling. De är lättare att hantera, minimerar störningar under lyft och skyddar utrustningen från slitage. Klovarna tillverkas i Halmstad, av bearbetat återvunnet EU-stål som garanterar precision och långvarig prestanda med en branschledande 10-års garanti.

Viktiga funktioner och prestandaförbättringar inkluderar:

  • En patenterad TPE-ring som komprimerar och roterar, vilket säkrar kopplingen mellan stång, viktskivor och klovar, vilket minskar slitage och dämpar ljud.
  • Lättrad åtdragningsratt och TPE-ring ger överlägset klämtryck, vilket säkerställer ett fast lås för att minimera skivförskjutning när stången släpps.
  • En indexerad låsningsarm sitter stadigt på plats, vilket tillsammans med en smalare profil och centrerad tyngdpunkt minimerar störningar vid lyft och rotation av hylsan.
  • Det omdesignade låsspaksystemet fördelar klämkraften jämnt över stånghylsan, vilket minskar potentiellt slitage.
  • Lättring på spaken och åtdragningsratten, kombinerat med sandblästrade greppkonturer, ger en förbättrad lastningsupplevelse.
Bildkälla: Eleiko

Erik Blomberg, VD för Eleiko, kommenterar: ”Vi är glada över att samarbeta med IWF, IPF och WPPO för att skapa de första klovarna som är certifierade av alla tre stora idrottsförbund. Dessa nya klovar speglar vår designfilosofi, att utveckla högpresterande produkter med material från hållbara källor och detaljer som förbättrar lyftarupplevelsen.