3 knasiga träningstrender som kan slå 2018 – Eller?

Bildkälla: De Paris Yearbook

1. Skateboarding Pilates

Det finns en helt ny trend i träningsvärlden, skateboards i gymmet!
Vem skulle tro att senaste trenden bland Youtubers och 35 plussare i storstäderna, dvs. skateboarding, skulle göra entré i gruppträningssalen?

Tidigare stavhopparen och numera tränaren Raphaël Doub startade under en begränsad period sitt eget ”Skate Gym” i Frankrike, Colette Skate Gym. Tillsammans med Colette och Penny Skateboards skapade han ett gruppträningspass med inslag av Pilates där brädan används som träningsredskap istället för transportmedel. Passet utlovade garanterat bra träning för bl.a. coremuskulaturen. Huruvida det här blir hit eller shit och blir ett bestående inslag i klasschemat hos gymmen världen över återstår att se…

2. Cycle Karaoke

Tack vare träningskedjan Crunch i USA kan du numera, eller egentligen redan sedan 2014, sjunga med till dina favoritlåtar samtidigt som du kör ditt spinningpass.

Bildkälla: Business Insider

Passen är 45 min långa och leds av en instruktör som inte enbart ska se till att du faktiskt tränar och svettas kopiösa mängder, utan också att dina stämband blir vältrimmade. Kommer det här slå på bred front i Sverige 2018 tror du?

3. Mermaid Fitness

Bildkälla: Hotel del Coronado by @erintiu14

Australienbaserade No Ripples har tagit hela grejen med att låta vuxna människor få en ursäkt för att bära färgglada stjärtfenor till en helt ny nivå. Fenomenet kallas ”Mermaiding” och i deras produktportfölj erbjuder de allt från barnkalas med ”all in” sjöjungfru-tema, workshops, Mermaid Yoga till träningspass för vuxna.

Självklart har det här spridit sig vidare till Nordamerika och att döma av videon från Aquasirene i Kanada kan vi nog hålla med om att det här kan bli en riktigt jobbig workout. Hotellanläggningar världen över börjar ta in konceptet, så bli inte förvånad om ”Mermaid Fitness” erbjuds på din resedestination nästa gång du bokar semester.