The House Fitness – nytt gruppträningskoncept med glädje i fokus

Foto: Ingela Arrbrant/The House Fitness

The House Fitness är ett nytt gruppträningskoncept, skapat av dansaren och koreografen Ingela Arrbrant, som vill ta bort alla ”måsten” i träningen och istället fokusera på glädje.

Med pass som bland andra Glam & Fame, Shake & Drum, Buggaloo, Schlagerpuls och Hip-Hop Fitness sveper konceptet in över Sverige. The House Fitness består av 10 olika pass där alla kompletterar varandra. Passen är enkla och använder sig av dansinspirerade steg och förvandlar detta till roliga träningspass. Grundaren, Ingela Arrbrant, har dansat i princip hela sitt liv och vann 1999 priset som ”Årets dansare” i Sverige.

”Jag har under flera år arbetat med en dansstudio för barn och ungdomar och märkte att det även fanns ett stort intresse för träning för vuxna. Så jag började för ett par år sedan arbeta med konceptet som nu finns på marknaden”, kommenterar Ingela.

Med sin långa erfarenhet från scenen och dansens värld tog Ingela med sig det enkla och roliga för att bygga sitt koncept.

”Dansen handlar mycket om piska och hård träning, jag kände att jag vill göra det på ett annat sätt, med glädjen i fokus. Min vision när jag skapade konceptet var att sprida glädje Du ska träna för att det är roligt, inte ett måste. För gör du det så kommer allt annat som resultat, styrka, förbränning och så vidare av sig självt. Det bästa av allt är att du fortsätter med träningen varje vecka just för att det är så otroligt kul, inte ett måste”, säger Ingela.

Var finns The House Fitness idag? 

Vi har fått en väldigt fin respons från marknaden och idag finns vi bland annat på Trygga Fitness samt har påbörjat en utrullning på gymkedjan Actic och många fler anläggningar är på gång.

Hur ser affärsmodellen ut?

Vi säljer konceptet på licens (månadsbasis) så att både enskilda instruktörer och anläggningar kan ta in konceptet. Utbildningar sker löpande.

Behöver man vara danskunnig eller ha en taktkänsla för att kunna ta till sig uppläggen?

Nej, egentligen inte. Det är upplagt så att alla ska kunna delta efter sina individuella förutsättningar. Det viktigaste är inte att pricka alla steg exakt. Kom som du är och ha kul!

Mer info hittar du på thehousefitness.se