Friskis satsar på ljud för att peppa och motivera i träningen

Bild: Friskis

Friskis&Svettis fortsätter att satsa på audios och träningspoddar som gör det enklare och roligare att få till träningen.

Tänk dig att ha tränaren i lurarna och få pepp och motivation under hela passet. Med Friskis träningsaudios är det bara att trycka på play och hänga på. 

– Friskis fortsätter bredda och utveckla träningsutbudet. Vi hoppas att fler ska våga bryta mönster och testa nya saker för att upptäcka och utmana kroppen på olika sätt. Det gör inte bara träningen roligare utan också mer hållbar över tid, säger Tina Uppfeldt, som är chef för Friskis&Svettis träningsutveckling.

Idag erbjuds audios inom allt från träning med skivstång och kettlebells till yinyoga samt olika löparpass i träningsappen Friskis Go.

– Att slippa tänka och planera är ett smart sätt att sänka tröskeln till träningen. Här behöver du varken hålla koll på intervaller eller räkna repetitioner. Du vet att du får ett bra upplägg och kvalitet i träningen som kan vara svår att få till på egen hand, säger Tina Uppfeldt.

Nyligen släpptes också ett nytt kom igång-program för att ge fler chansen att hitta sin grej inom träningen. Programmet sträcker sig över tre veckor och ett av passen varje vecka är en träningspodd. Förutom ett grymt träningspass får du tips och kunskap om träning och hälsa samtidigt som du rör på dig, kanske ute, på löpband eller träningscykel.

– Det blir en skön mix av teori och praktik som vi tror kan tilltala många, säger Tina Uppfeldt.

Träningspoddar är också en viktig del i Utifrån och in, ett träningsprogram för kropp och tanke som riktar sig till unga för mer välmående i vardagen. Programmet finns öppet och tillgängligt online.

– I Utifrån och in blandas fysisk träning med olika mentala strategier för att må bra i vardagen. Närmare 30 000 personer har redan tagit del av programmet som också funkar fint att använda till exempel i skolan eller tillsammans i familjen, avslutar Uppfeldt.