Zwift Runpod lanseras i Sverige

RLVNT Distribution AB, specialist inom sport och livsstilsteknologi, öppnar upp distributionen av Zwift i Sverige och Finland. Zwift är en världsledande plattform för virtuell inomhusträning och erbjuder nu även hårdvaran Zwift Runpod som en kompletterande produkt till mjukvaruplattformen.

Vårt samarbete med Zwift blir ett spännande och relevant komplement till bland annat Wahoo och deras sortiment inom cykel och träning”, säger Martin Liljegren grundare av RLVNT. ”Zwift är stort inom både triathlon och cykling men vi vet att det fortfarande finns stor potential att öka användandet, speciellt inom löpning”, avslutar Liljegren.

Zwift, som tidigare fokuserat på cykling, har nu expanderat till att inkludera specifika funktioner för löpning, med ett större urval av fler banor, träningspass och virtuella platser. Zwift har i samband med detta även introducerat trackern Zwift Runpod. Zwift Runpod fästs enkelt på löparskorna och synkroniserar sedan automatiskt med Zwifts plattform. När användaren börjar röra sig mäter den och visar hastighet samt distans i den virtuella Zwift-världen. I Zwifts virtuella värld kan du sedan:

  • Springa på virtuella platser
  • Förbereda dig för lopp med hjälp av strukturerade träningspass
  • Springa tillsammans med andra användare från hela världen