Stages Cycling går mot konkurs

Indoor cycling-varumärken står kämpar i en uppförsbacke när efterfrågan på träningsformen minskat efter pandemin. Stages Cycling, inomhus- och utomhuscykling-varumärket, som levererar till några av de största varumärkena inom träningsbranschen, har enligt uppgifter i förra veckan sagt upp all sin personal och kan snart komma att upphöra med sin verksamhet när man kämpar med minskad efterfrågan, stora likviditetsutmaningar och problem i leveranskedjorna.

Escape Collective rapporterade först om situationen och hänvisade till flera källor nära företaget som har levererat cyklar till kunder som SoulCycle, David Lloyd och Equinox.

Stages Cycling har haft en turbulent resa sedan COVID, enligt Escape Collective, som målar upp en dyster bild av stängda gym, trög efterfrågan, följt av en global brist på mikroprocessorchip som cykelvarumärket använder i sina produkter.

Företag relaterade till inomhuscykling har haft en tuff period under senaste tiden. Zwift, en plattform för inomhuscykling, genomförde nyligen sin andra omgång av personalnedskärningar på 12 månader. Samtidigt har Peloton haft svårt att hitta sin identitet efter pandemin efter sin stora omprofilering förra året som ”mer än ett cykelföretag”.