Nordic Wellness ny huvudsponsor till Frölunda HC

Nordic Wellness tar steget och blir huvudpartner till SHL-klubben Frölunda HC.
– Det vi önskar är att utveckla och skapa närhet till träning och bidra till en bättre folkhälsa vilket även Frölunda gör på ett föredömligt sätt, säger Magnus Gustavsson, Sales Manager på Nordic Wellness.

Ett partnerskap mellan Frölunda HC och Nordic Wellness har hängt i luften i flera år och det har länge funnits en önskan från båda parter om att hitta ett bra samarbete.

– Vi ser Frölunda som ett av landets absolut starkaste varumärken och dessutom som en viktig spelare i utvecklingen av staden Göteborg med den dragningskraft och attraktion man föder hos supportrar, ungdomar, familjer och företag, kommenterar Magnus Gustavsson.

Att Frölunda som förening alltid försöker ta en aktiv ställning där man vill skapa aktivitet och rörelse via sin verksamhet och sina CSR-projekt är en stor anledning till Nordic Wellness intresse.

– Det är även det som är vårt huvudfokus som friskvårdsföretag. För oss inom Nordic Wellness jobbar vi aktivt med allas lika värde och vi själva har snart 400 000 medlemmar där fördelningen av medlemmarna nästan är 50/50 mellan kvinnor och män. För vår del ser vi mycket positivt på den breda satsning Frölunda gör inom alla segment, men framförallt på flick- och damhockeyn, säger Gustavsson.

Huvudsyftet med Nordic Wellness partnerskap med Frölunda HC är att skapa en större medvetenhet om träning och hälsa, med en möjlighet till fler möten mellan människor.

– Självklart ser vi även fram emot att öka synligheten och stärka känslan för Nordic Wellness som varumärke och företag, men framförallt är vår målsättning att kunna erbjuda Frölundas supportrar, medlemmar, ungdomar och företagspartners en möjlighet till bra träning och social samvaro oavsett var i landet de befinner sig.

Frölunda HC:s klubbdirektör Christian Lechtaler är mer än nöjd med klubbens nya huvudpartner:
– Det känns fantastiskt roligt och inspirerande med det här nya partnerskapet! Vi på Frölunda försöker arbeta med träning, hälsa och prestation i allt vi gör och det ska bli spännande att fortsätta utveckla det arbetet långsiktigt och hållbart tillsammans med Nordic Wellness.