Actic lanserar Actic Outdoor Box

Actic släppte tidigare i år en rapport som kartlade svenskarnas träningsvanor utomhus. Kartläggningen visade att 62%*, av de svenskar som tränar, tränar också utomhus. Den visade också att hela 43% har tränat mer utomhus våren 2020 jämfört med våren 2019. Nu tar Actic ett nytt grepp kring utomhusträning och lanserar konceptet Actic Outdoor Box.

Actic Outdoor Box är en mobil anläggning i form av en container med tillgång till tyngre utrustning såsom skivstänger, battleropes, kettlebells, medicinbollar och en stor rigg. Utrustningen möjliggör belastande träning i alla former för alla medlemmar, på alla nivåer. Boxens personal är utbildad i konceptet ATC Outdoor Box och det är genom att delta på konceptklasserna som man får tillgång till Boxen.

”Vi kan funktionell utomhusträning sedan länge men tar nu vårt träningskoncept ATC, Actic Training Circuit, till nästa nivå med vår Outdoor Box. Med Boxen och dess kompletta utrustning kan vi skapa roliga, varierande och utmanande träningspass med belastning – och med det får vi en större utväxling på träningen. Just detta är väldigt nytt för utomhusträning och extremt spännande” säger Jonas Lissjanis, Chief Product Officer på Actic Group.

De två första Outdoor Boxarna är placerade i Varberg och Karlstad som är två strategiskt viktiga städer för Actic som där har 3 respektive 5 anläggningar. Boxarna öppnar den 15e augusti och man kan få tillgång både genom max-kort, klippkort, regionsmedlemskap och outdoormedlemskap.

”Att lansera en helt ny medlemskapstyp för Outdoor Box känns helt rätt. Som outdoor-medlem får man tillgång till samtliga klasser i Boxen. Actic Outdoor Box ger inte bara tillgång till utrustning och pass utan är också en samlingsplats för våra medlemmar” förklarar Lissjanis.

Ett Outdoor-medlemskap kostar 299kr/månad, är bindingsfritt och har ingen startavgift. Boxarna har öppet så långt in på säsongen som det finns efterfrågan.

*Svenskarna & utomhusträningen 2020

Defintition på träning i denna studie: Att ägna sig åt fysiskt ansträngande aktivitet i minst 30 minuter i syfte att träna.

Fakta om studien: Studien är genomförd av Ipsos och består av 1079 genomförda intervjuer under perioden 7-10 juli 2020. I studien uppger 90% att man tränar någon gång eller oftare och nästan samtliga (94%) av dessa uppger att man någon gång tränar utomhus. Intervjuerna är gjorda i en slumpmässigt rekryterad webbpanel och är representativt för den svenska befolkningen 16-65år.