Gymleco tar sig an den nya supertrenden Padeltennis

Racketsporten padel har tagit Sverige med storm de senaste åren. Felix Johansson och Emil Sigvardsson startar inom kort ett av Stockholms mest exklusiva padelanläggningar – Ultimate Padel. Gymleco blir den första sponsorn och utrustar även anläggningen med cardio-utrustning.

Anläggningen, som öppnar i oktober, är 5 500 kvm med 14 dubbelpanoramabanor och 4 singelpanoramabanor vilket gör den till en av de största i Sverige. Helhetsintrycket var viktig i planeringen. Arkitekterna Andreas Bergström och Adam Lind på Studio MOI hjälpte till att designa den exklusiva anläggningen som är byggd för att klara alla sorters tävlingar men också ha plats för sociala ytor samt inkludera en lyxig spakänsla i omklädningsrummen.

Felix och Emil berättar:

”Det som skiljer vår hall mot övriga hallar är att vi inte har kompromissat på någonting vad gäller spelupplevelsen. Inom vårt team finns en lång bakgrund av att bygga stora varuhus på flera tusen kvadratmeter och detta är relativt likt den processen. Det första vi sa när vi skulle starta Ultimate Padel var att vi skulle ta reda på alla pain points som fanns från alla större padelhallar i Sverige. Det gjorde vi och kom ganska snabbt in på ett par faktorer som vi såg var bristfälliga hos en del hallar. Kortfattat är Ultimate Padels vision att skapa den ultimata padelupplevelsen. Vi skall vara utövarens självklara val och bana väg för utvecklingen av padel i Sverige, Norden och Europa.”

Utspritt i padelhallen, för att spelarna ska vara nära plan, kommer det finnas uppvärmningsutrustning i form av bland annat Gymlecos Airbikes. Airbike cykeln är ett relativt nytt, motorlöst träningsredskap där utövaren effektivt tränar upp sin kondition med luftmotstånd. All cardio utrustning är levererad av Gymleco som även kommer ha en brandad padelbana i anläggningen. Gymleco har på senare år levererat till flera nya segment och områden då fler kunder kräver träningsutrustning som har en hög standard och lång hållbarhet. Helhetslösningar har också fått en större efterfrågan vilket betyder att flera olika områden såsom crossfit boxar, kampsportsklubbar och boxningsklubbar kombinerar sina originella koncept med styrketräning.

Linda Sotkasiira, marknadsansvarig på Gymleco, berättar om Gymlecos tankar runt samarbetet:

”En del av mitt jobb är att hitta nya möjligheter att expandera vårt varumärke. Det innebär att följa marknaden och hitta nya trender. I och med att vi har växt under våren och sommaren så har vi kunnat satsa på nya samarbetspartners såsom Ultimate Padel.

Det är inte bara på gym det är viktigt med kvalitativ och hållbar träningsredskap. Nu när padelhallarna utvecklas så är det viktigt att se över helhetslösningen, så att spelarna får en bra upplevelse. Ultimate Padel står precis som oss för kvalitét och det var därför ett givet samarbete. Fler hallar börjar även kombinera gym och padel, så där ser vi att vi kan erbjuda vår utrustning. Ultimate Padel har spridit ut sin utrustning i hallen men man kan också ha en separat gymdel i anläggningen med komplett utbud på träningsutrustning. Vi på Gymleco har lång erfarenhet i träningsbranschen och vet att det krävs bra utrustning för att nå långsiktiga resultat.”

Felix och Emil har många planer för framtiden. De berättar om sin vision för padelhallen:

– ”Vi tror så pass mycket på det här konceptet att vi har för avsikt och vision att öppna Ultimate Padel på flera platser, inte bara i Sverige, utan även runt om i Norden och Europa. Vi har kikat en hel del på olika platser och vi börjar med att öppna här i Stockholm. Sen får vi se när konceptet rullas ut vidare på andra orter. Målet nu är att starta upp den första och aktivera hela kommunen och närliggande platser och introducera dem till sporten. Vi kommer att erbjuda flera typer av tillställningar, evenemang, padelevent, företagsevent etc.”

Ultimate Padel öppnar dörrarna den 15:e oktober på Johanneslundsvägen 7 i Upplands Väsby och alla är välkomna att spela. Vidare information om bokning finns på Ultimate Padels hemsida.

Om man är intresserad av Gymlecos träningsutrustning till sin egen padelhall så finns mer information på deras hemsida.