Träningsresor i Sverige: en av de bästa semestrarna sedan Covid? Intervju med Andrea Hedenstedt

Det senaste året har påverkat svenskarnas resande och många har valt att istället köra en hemester, alltså en semester hemma i Sverige. Flera researrangörer har fokuserat på resmål inom Sverige och svenska turistorter har satsat på fler sommaraktiviteter. Förutom detta så har hälsa och välmående aldrig varit så aktuellt som nu under pandemin.

Detta leder oss in på träningsresor. Konceptet har funnits i många år och på många exotiska och varma platser, men i och med pandemin så har den svenska miljön blivit mer attraktiv. Robinson spelades t.ex. in i Haparanda istället för som tidigare år i Malaysia, Filippinerna eller Dominikanska republiken och frågan är om detta inte är ett vinnande koncept – Ett härligt svenskt landskap med fokus på hälsa och välmående.

Andrea Hedenstedt, personlig tränare och influencer, körde under sommaren en träningsresa i Sverige. Vi ställde några frågor till henne för att se hur hennes upplevelser var under och efter resan.

Andrea Hedenstedt

Hej Andrea, hur är läget?

Det är bara bra tack! Har lyckats tajma min semester med ett fantastiskt sommarväder så jag njuter deluxe!

Vad var upplägget på din träningsresa?

Jag och Vilma (min kollega) hade 14 deltagare på en träningsresa i Ystad under 6 dagar. Fokuset var funktionell träning/Crossfit men framförallt träningsglädje!

Varför är detta viktigt för dig?

Jag tycker att det roligaste inom träning är att göra det tillsammans, det blir verkligen automatiskt alltid roligare. Det kändes så kul att också få till en träningsresa i Sverige, något jag inte ens tänkt på innan pandemin.

Vad får de som är med ut från resan?

Förhoppningsvis roliga minnen, nya vänner och nya lärdomar när det kommer till övningar, upplägg osv. Jag hoppas också att deltagarna känner sig ännu mer självsäkra inom träningen efter vår vecka tillsammans.

Vilka samarbetspartners hade du och varför?

Bland annat Gymleco! Det kändes kul att låta tjejerna bli lite bortskämda från relevanta sponsorer inom träningsbranschen. Förutom Gymleco var bland annat Maria Nila, Uniqlo, Grounded Factory, Nocco, Vitamin Well, Barebells och matlådor.se med och lyxade till det för tjejerna!

Hur tror du den svenska sommarsemestern kommer se ut de kommande åren?

Jag hoppas den kommer bli ännu mer populär än vad den redan är. Medelhavet och Sydeuropa i all ära men svensk sommar är svårslaget. Finns så många vackra platser i vårt avlånga land och jag har nu sommaren 2020 och 2021 fått mersmak för att se ännu mer av Sverige!

Vi ser fram emot att följa trenden avaktivitetsresor och träningssemester i Sverige. Likaså Andreas fortsatta arbete. Om du har en liknande idé/koncept hör av dig till Gymleco för hållbar och ergonomisk träningsutrustning.

Om du vill följa Andrea och hennes arbete så hittar du henne på Instagram under @andreaworkouts och @andreaviktoria.