iFIT köper upp träningsappen Sweat, skapad av Kayla Itsines

iFIT Health & Fitness har förvärvat Sweat, den populära, kvinnofokuserade fitnessplattformen som lanserades 2015 av den australiensiska tränaren och entreprenören Kayla Itsines och medgrundaren Tobi Pearce.

Affären tros vara värd cirka 400 miljoner dollar och kommer att innebära att appen Sweat blir ett fristående varumärke i iFIT-portföljen – som redan inkluderar iFITs digitala plattform, träningsutrustningsföretaget Freemotion samt varumärkena för hemmaträning – NordicTrack och ProForm samt Weider.

Sweat-plattformen erbjuder mer än 5 000 träningspass samt 26 olika träningsprogram, allt från HIIT och styrka till yoga, barre och Pilates.

Sweat-appen har laddats ner mer än 30 miljoner gånger sedan lanseringen och 2020 genererade den cirka 99 miljoner US-dollar i intäkter, varav det mesta kom från den amerikanska marknaden.

Allt innehåll som genereras av Sweat och dess team av personliga tränare kommer nu att finnas tillgängligt på iFIT-plattformen.

Uppköpet är en del av iFITs strategi att tillhandahålla en omniupplevelse och leverera innehåll från sin iFIT-plattform till träningscenter, hem och när människor är på språng.

Enligt Scott Watterson, VD och grundare av iFIT, kommer förvärvet att ge möjligheter för iFIT och Sweat att samarbeta kring innehållsutveckling, vilket resulterar i ett ökat utbud av spännande träningsupplevelser.

”Kayla, Tobi och teamet på Sweat har byggt ett otroligt varumärke och ett community av fitnessentusiaster,” kommenterar Watterson.

”Detta förvärv utökar vår marknad till nya geografiska områden, målgrupper och träningspreferenser som spänner över både hemma- och kommersiella marknader globalt. Förvärvet av Sweat gör det möjligt för iFIT att ytterligare utöka vår medlemsbas samt lägga till nya träningsgenrer och modaliteter i vår snabbt växande prenumerationsverksamhet, vilket ger vårt företag en enorm konkurrensfördel.”

Kayla Itsines, grundare av Sweat, kommenterar:

– ”Jag är så glad att påbörja nästa kapitel i Sweats resa och gå med i iFIT-familjen.

iFIT är ett globalt hälso- och fitnessteknikföretag som kommer att investera i Sweat för att stärka våra medlemsupplevelser. De kommer också att hjälpa oss att expandera till andra länder och bidra till att diversifiera vårt träningsinnehåll, vilket är så spännande.