Bildextra: Invigning REMEND i Jönköping

Bildkälla: REMEND

Häromveckan invigdes nyaste tillskottet på träningsmarknaden i Jönköping – det nytänkande konceptet REMEND som är en del av business center och co-working-hubben GRO36.

REMEND är en ny träningsanläggning med gym i Jönköping – designad för balansen mellan arbete och träning i en stressig vardag. Här kombineras hårda, intensiva pass med lugn och återhämtning genom olika massagebehandlingar.

I nästa steg av projektet kommer även ett spa att adderas till konceptet.

Det var under en fullbokad tillställning som REMEND invigdes. Morgonen därpå var flera träningssugna på plats för att testa av både löpband, maskiner och duschar.

Bildkälla: REMEND
Bildkälla: REMEND
Direkt från Koenigsegg rullade också Racemore in med två under kvällen omåttligt populära racingsimulatorer. Bildkälla: REMEND

Inget traditionellt kontorshotell

Enligt hjärnorna bakom GRO36-konceptet, Emil Svensson, Adam Landén och Henrik Walter, är GRO36 är inget vanligt kontorshotell utan ett modernt co-working space, eller en hub.

Emil Svensson och Henrik Walter. Bildkälla: REMEND

– På GRO36 befinner man sig hela tiden i en dynamisk arbetsmiljö och blir en del av ett nätverk av startups, entreprenörer och kreativa verksamheter inom bland annat utveckling, growth, design och content.

Vad skiljer er från traditionella kontorshotell?

– Traditionella kontor och kontorshotell står idag inför stora utmaningar. Digitaliseringen har likt vår resa bara börjat, men tillsammans med våra medelmmar ser vi fram emot att utveckla morgondagens arbetsplats. Den är aktivitetsbaserad, modern och flexibel till skillnad från ett vanligt kontorshotell där människor ofta sitter ensam i ett bås eller mindre rum.

Hur blev pandemin för er?

– Det blev ett uppsving för oss. De traditionella kontorslösningarna utmanades och många sökte en mer flexibel och modern lösning, där prickade vårt koncept mitt i prick.

Bildkälla: REMEND

Hur kom det sig att ni valde att satsa på ett gym?

– Vi vill skapa ett helhetskoncept på GRO36 för våra medlemmar som gör att deras vardag blir enklare. Att behöva förflytta sig för att åka till ett gym i en annan del av stan för att träna på exempelvis lunchen adderar ett stort värde för medlemmarna. Med träningsmöjligheter i huset blir träningsmöjligheterna mer flexibla samt att det skapas fler naturliga sociala kontaktytor mellan våra medlemmar i huset.

Bildkälla: REMEND

Less stress

REMEND är designat för att medlemmarna ska få en mindre stressig vardag. Man vill ta bort barriärerna som hindrar en del från att få till sin träning.

– Vi har löst allt det tråkiga runt företagsträningen – som till exempel handdukshantering, proteinpulver eller en så självklar grej som att vi erbjuder arbetsytor inuti gymmet. I omklädningsrummen finns allt du behöver efter ett bra pass för att snabbt vara återställd till eftermiddagsmötet.

Bild: Brian van den Brink/Sweaty Business
Bild: Brian van den Brink/Sweaty Business

– Det innebär att träningen på lunchen faktiskt blir av och du får mer tid över till annat, dessutom med en blöt handduk mindre att hantera när du väl kommer hem.

Bild: Brian van den Brink/Sweaty Business

Träningsutbudet

REMEND erbjuder träning i form av gym där man hittar du allt ifrån cardiomaskiner från Freemotion och Xebex till strykemaskiner och friviksträning med Kraftmark-utrustning. Det finns även möjlighet att boka upp sig på träning tillsammans med personlig tränare.

I HIIT-salen finns möjligheten att hänga med på korta, intensiva pass med endast 12 deltagare per session. Coachen kommer tillsammans med ljud, ljus och skärmar i kombination ge deltagarna en träningsupplevelse utöver det vanliga.

– Många av våra medlemmar på GRO36 är i tech-världen, därför tyckte vi att det var logiskt att ta med sig en del digital teknik in i HIIT-studion. Deltagarna kopplar bland annat upp sig med pulsband under passen och kan hålla koll på pulsen och få med sig träningsdatan efter varje träningspass.

Stefan Ljung från Kraftmark tackas under invigningen för support med gymprojektet. Bildkälla: REMEND
Bildkälla: REMEND