En summering av träningsbranschen 2017 – Sweaty Business egna ”awards”

Bildkälla: http://ste.india.com/

I senaste avsnittet av vår podcast kan ni höra oss ha en alldeles egen ”award show”.
Vi väljer ut två i varje kategori av ”årets bästa och mesta” enligt följande:

Profil


Norberto Lacourt:
– Lovisa ”Lofsan” Sandström
”Hon har lyckats med en av de svåraste sakerna som entreprenör, att skala upp sig själv och sitt varumärke genom äkta digitalisering. Skicklig konceptutveckling och marknadsföring ger henne ett försprång och unik position i träningsbranschen.”


Brian van den Brink: – Magnus Wilhelmsson – VD, Nordic Wellness
”För hans till synes outtröttliga driv och approach till entreprenörsskap. Med ca 160 klubbar runt om i hela Sverige verkar det inte finnas några gränser för utökandet av hans imperium, ”han köper upp allt”.

Magnus Wilhelmsson, foto: Nordic Wellness

Årets träningsform

Brian: – 3D träning
”2017 var året då 3D träning fick sitt stora genombrott, bl.a. genom att Procedos har gett sig in i gruppträningen och på så sätt lyckats nå en större publik.”

Norberto: – Cirkelträning
”Barry´s Bootcamp, Acid Training, Build n`Burn och till stora delar CrossFit är alla snyggt paketerade former av gammal hederlig cirkelträning. Med boutique-gymmens uppgång har denna klassiska träningsform fått högre status.”

Årets gym/studio/koncept

Norberto: – Form City, Visby
”Med sitt unika formspråk, delvis inspirerat av David Barton Gym, har Formkedjan lyckats skapa en träningsupplevelse som sticker ut, en ”wowupplevelse” för besökaren. Välplanerat, bra genomfört och utmärkt implementerat”.

Form City, Visby

Brian: – Barry´s Bootcamp Stockholm
”Snygg paketering som når hela vägen. Allt från inredningen, utrustningen, belysningen och produkterna till vilka tränare som jobbar är noga planerat och väl genomfört. Kommunikationen är tydlig och inget lämnas åt slumpen, ingen tvekan om att det är träningsupplevelsen som är i fokus”.

Barry’s Stockholm Fuel Bar och shop

Årets snackis/trend

Norberto: – Tech och digitalisering.
”I år har vi på allvar börjat diskutera hur teknisk utveckling och digitaliseringen kommer att påverka vår industri framöver. Än har vi bara skrapat på ytan och det blir spännande att följa fortsättningen under 2018.”

Brian: – CrossFits identitetskris
”Fler och fler, både stora och mindre aktörer utmanar CrossFit, som i sin tur gör allt de kan för att behålla sitt ”functional fitness” monopol intakt. Många boxar tampas med lönsamhetsutmaningar och communityn känns numera mindre lojal till Greg Glassmans skapelse då fler och fler attraktiva alternativ dyker upp. Fortsättning följer…”

Årets innovation

Norberto: – Gamification – PRAMA by Pavigym
”Interaktiva golv -och vägglösningar som snyggt paketerat skapar roliga och interaktiva träningsprogram.”

Brian:Pulsbevakad gruppträning
”Inget nytt egentligen då det har funnits inom framförallt cykling länge. Innovationen ligger dock i att fler och fler företag i branschen numera erbjuder koncept som gör det möjligt och mer attraktivt att köra alla möjliga slags gruppträningspass med uppkopplade deltagare. I synnerhet s.k. functional fitness-pass. Nytt är också att istället för att endast erbjuda pulsbevakningssystem eller utrustning, erbjuds kunderna (klubbarna) ett helhetskoncept, ett paket som är ”startklar”.

Pulssystemet Polar Club. Foto: Polar