Motion Fitness inleder samarbete med Svenska Elitserien i Esport: ”För ett starkare och hälsosammare gaming community”

Motion Fitness, en av de ledande leverantörerna av träningsutrustning i Sverige, inleder samarbete med Svenska Elitserien i Esport, Sveriges största esportliga. Samarbetet syftar till att främja fysisk aktivitet och hälsa inom gaming communityn.

Som ett första steg i samarbetet kommer Motion Fitness att skapa mervärde i form av aktiviteter och träningsrelaterat innehåll på DreamHack Summer 2024, som äger rum 14-16 juni i Jönköping.

”Vi är oerhört glada över att samarbeta med Svenska Elitserien i Esport”, säger Norberto Lacourt, Marknadsansvarig på Motion Fitness. ”För oss är det viktigt att gamers håller sig starka och friska, vilket de behöver i sin prestationsidrott. Vi vill också slå hål på myten att gamers bara sitter stilla. Fysisk träning är en viktig del av gaming communityn, och vi vill vara med och bidra till den här positiva utvecklingen.”

Samarbetet mellan Motion Fitness och Svenska Elitserien i Esport är en del av ett större initiativ för att skapa ett starkare och hälsosammare gaming community i Sverige. Genom att främja fysisk aktivitet och erbjuda verktyg och kunskap för att förbättra hälsan, vill parterna bidra till att förändra synen på gamers och lyfta fram de positiva aspekterna av gaming.

”Det här samarbetet är inte bara bokstavligen nyttigt, utan också väldigt roligt”, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson, VD för Svenska Elitserien i Esport. ”Motion Fitness har från dag ett varit väldigt engagerade och vill verkligen skapa mervärde i Elitserien och de aktiviteter vi är delaktiga i. För oss har det alltid varit viktigt med fysisk aktivitet, och därför känns samarbetet med Motion Fitness självklart. De har rätt inställning, produkterna, erfarenheten och kunskapen som krävs för att hjälpa Gaming Sverige bli ännu starkare.”

Om Svenska Elitserien i Esport

Svenska Elitserien i Esport är Sveriges största esportliga och har sedan starten 2018 varit en ledande kraft inom svensk esport. Ligan erbjuder en strukturerad väg för CS2-spelare, från gräsrötter till proffsnivå, genom tre divisioner: Elitserien, Regionserien och Challengerserien. Varje år spelas en vår- och höstsäsong där Elitseriens 16 lag, representerande olika städer och regioner, kämpar om att bli svenska mästare. Öppna kval till Regionserien ger alla aspirerande spelare chansen att påbörja sin resa mot toppen och potentiellt nå Elitserien.