Bildextra: Perforum 2024

Stefan Tingvall öppnade hela eventet | Foto: Calle Arnold

I slutet av den gångna veckan genomfördes den första upplagan av eventet Perforum – ett samarrangemang mellan KlubbSverige och Active Sweden (tidigare Friskvårdsföretagen).

Perforum har ambitionen om att bli de ultimata mötesplatsen och inspirationskällan för aktörer inom träningssektorn, inklusive individuella utövare, stora kedjor, leverantörer, studios, boxar, ägare, chefer och tränare.

Foto: Brian van den Brink

Under två intensiva dagar fick de över 300 deltagarna nätverka, få ny energi och kunskap från föreläsningar och workshops, träna med experter samt dela tankar och erfarenheter.

Jonathan Hoel, Weekly Revolt | Foto: Calle Arnold

– För oss arrangörer så är vi otroligt tacksamma att vi fick så fin uppslutning och vi kunde konstatera att detta var första gången på länge – ja, kanske till och med någonsin – som en så stor av branschen samlades på ett och samma ställe. Runt 750 anläggningar fanns representerade, från de största kedjorna till den enskilda anläggningen och crossfit-boxen. Vi var där som EN bransch och det var glädjande att se så mycket snack och diskussion över gränserna, säger Stefan Tingvall, vd KlubbSverige.

– Vi vill som medarrangörer tacka KlubbSverige, alla deltagare, partners, leverantörer och inspirerande talare som delade med sig av värdefulla insikter för oss alla som arbetar för ett mer aktivt och hälsosammare Sverige, säger Active Swedens ordförande Katarina Andersson.

I samband med eventet presenterade Friskvårdsföretagen idag sitt nya namn – Active Sweden. Med det nya namnet vill organisationen samla hela branschen och lyfta värdet av rörelse för alla.

Katarina Andersson | Foto: Brian van den Brink

– Namnbytet markerar inledningen på en ny era för branschen och för våra medlemmar. Vi ser fram emot att nå ut till ännu fler och bidra till att göra träning till en del av vardagen för alla åldersgrupper. Livsstilsfrågor och värdet av fysisk aktivitet och rörelse är avgörande framtidsfrågor, säger Katarina Andersson.

Espen Arntzen, AFPT och Seth Ronland | Foto: Brian van den Brink
Foto: Brian van den Brink
Foto: Brian van den Brink