Kockum Fritids satsning på Biocircuit har gett en bredare publik och fler medlemmar

Foto: Johan Wilen

Kockum Fritids investering i den automatiserade träningscirkeln Biocircuit från Technogym har visat sig vara väldigt framgångsrik. Genom att erbjuda en modern och tillgänglig träningsmetod har de lockat nya medlemmar och skapat en inspirerande och motiverande träningsmiljö som gör att medlemmarna når sina träningsmål.

Biocircuit utvecklar erbjudandet och attraherar en bredare målgrupp

Kockum Fritid investerade i sin första Biocircuit 2022. Tidigt märkte det att cirkeln blev populär och för att möta den stora efterfrågan investerade de 2023 i ytterligare en cirkel. Idag är Biocircuit en separat produkt i Kockum Fritids träningsutbud, de har döpt medlemskapet till Kockum Express. Sedan starten har nästan 1 000 personer testat Biocircuit vilket är cirka 20 procent av Kockum Fritids medlemmar.

– Vår Biocircuit består idag av två cirklar för att möta den höga efterfrågan. Vi har en kombinerad cirkel (styrka och kondition) och en dedikerad styrkecirkel. För närvarande har vi omkring 600 betalande medlemmar på Kockum Express. Biocircuit är en egen produkt som vi säljer separat, men den kan också kombineras med gymmet och gruppträningen, berättar Billy Olsson som är träningschef på Kockum Fritid.

Billy Olsson (till höger) | Foto: Johan Wilen

En möjlighet att utveckla träningserbjudandet

Kockum Fritid strävar alltid efter att utveckla sitt erbjudande till kunderna och därför lockade idén om att erbjuda automatiserad cirkelträning. Tanken med att implementera en automatiserad träningscirkel var initialt att kunna attrahera en bredare målgrupp.

– Vi valde att investera i en Biocircuit från Technogym främst på grund av vår tidigare positiva erfarenhet av Technogym-produkter. Vi uppskattar designen och kvaliteten samt tillförlitligheten. Att Biocircuit dessutom har ett kösystem som gör att det alltid är ett bra flyt för de medlemmar som tränar i cirkeln var också en viktig aspekt, säger Billy Olsson.

En lönsam investering och positiv feedback från medlemmarna

Foto: Johan Wilen

För Kockum Fritid har Biocircuit blivit en succé. Oavsett tid på dygnet är det medlemmar som tränar i cirkeln. För att skapa en ännu bättre träningsupplevelse har Kockum Fritid anpassat musiken som spelas efter målgruppen som vanligtvis tränar vid olika tidpunkter. På morgonen är det energigivande musik, för att sedan under förmiddagen övergå till lugnare musik som passar en äldre målgrupp. Under lunchrusningen är musiken återigen snabbare och så fortsätter anpassningen under dygnet beroende på viken målgrupp som tränar.

– Den första Biocircuit-cirkeln har nått break-even, och den andra är på god väg. Feedbacken från våra medlemmar har varit överväldigande positiv. Många uppskattar den enkla och snabba användningen, den låga tröskeln och möjligheten att snabbt komma igång efter en period av frånvaro. Betygsystemet på varje maskin har hjälpt medlemmarna att fortsätta utmana sig själva även när det känns tungt, säger Billy Olsson.

Kockum Fritid – en anläggning med ett brett utbud av aktiviteter och träning

Foto: Johan Wilen

Kockum Fritid är en modern multisportarena belägen i Malmö, som grundades 1975 som en personalförmån för de anställda på Kockums varv. År 1982 omvandlades verksamheten till en stiftelse med syfte att främja hälsan hos invånarna i Malmö. Idag är Kockum Fritid en framstående anläggning som erbjuder en mängd olika träningsmöjligheter för både medlemmar och allmänheten.