Onlinecoaching-plattformen Lenus tar in megainvestering

Bertram Thorslund

Lenus, en plattform som hjälper tränare och coacher att ta ut sina tjänster online, har tagit hem Danmarks största serie A-finansieringsrunda någonsin – hela 50 miljoner euro från EQT Ventures.

– ”Individualiserade tjänster från personliga tränare kan hjälpa människor att anta hälsosammare livsstilar mer effektivt än ”one-size-fits-all” -appar, men de begränsas ofta av kapacitetsutmaningar och andra begränsningar för att kunna skala tillräckligt”, säger Bertram Thorslund, medgrundare och VD.

”Det är därför vi har byggt den här plattformen och upplägget, så att tränare kan börja skala sin verksamhet utan begränsningar, utan att offra kvalitet och utan att sakna de vitala elementen – personalisering av tränings- och kostplaner och coachning.”, fortsätter Thorslund.

Lenus uppger att man kommer att använda finansieringen för produktutveckling, rekrytering och internationell expansion, inklusive lanseringar i New York City och Los Angeles senare under 2021. Företaget är för närvarande verksamt i Danmark, Sverige, Tyskland och Storbritannien.

Bildkälla: shredandshape.com

Det fyra år gamla företaget kommer också att använda rundan för att bygga en onlineskola för att utbilda personliga tränare och dietister kring om hur man kan vara effektiv när man coachar online.

– ”En bra coach bör kunna inspirera och motivera sina kunder att komma igång och fortsätta, tillgodose kundernas individuella behov och se till att den nya livsstilen är hållbar”, säger Thorslund om den nya skolan.”Att vara en onlinecoach innebär olika möjligheter och kräver andra färdigheter jämfört med traditionell coaching. Vi vill bidra till att ytterligare förbättra onlinecoachning genom att erbjuda en utbildning inom dessa områden. ”