Friskis träningsnyheter 2022 – Hållbar träning och välmående i fokus

Friskis Multifys

Hållbar träning och välmående står i fokus när Friskis spanar på träningstrenderna inför 2022. Enligt Friskis längtar många efter klassisk fysträning som snabbt sätter fart på hela ”må bra-systemet”. För att möta det behovet presenterar Friskis inför 2022 konceptet Multifys.

– ”Allt fler säger att de tränar för att de vet att de mår bra av det, både fysiskt och psykiskt. Med våra nyheter vill vi fortsätta att motivera och peppa, här snackar vi rejäl träning av hög kvalitet”, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Multifys och Multifys soft

Med passen Multifys och Multifys soft samlar Friskis ihop det bästa från fysträningen, skruvar lite och lägger på ännu mer dynamik och variation i passen. 

– ”Ibland behöver det inte vara krångligare än så. Att träna varierat är också en av de viktigaste nycklarna för bygga upp kroppen på ett allsidigt sätt. Det ger hållbarhet över tid”, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklingschef på Friskis&Svettis.

Multifys och Multifys soft bjuder på en energifylld mix av styrka, kondition och rörlighet.

– ”Det är lite som det stora programmet på biltvätten, allt du behöver. Du får igång cirkulationen i både kroppen och knoppen, en direkt belöning i en ofta stressig vardag”, fortsätter Uppfeldt.

Pass i gymmet – träning i mindre grupper

Friskis ser att gymträningen fortsätter att växa i popularitet. Nu vill de göra det lättare att komma igång i gymmet och att hitta ny inspiration. Därför fortsätter Friskis att bredda utbudet och ta vara på alla de träningsmöjligheter som finns i gymmet med ännu fler pass. Liknande upplägg har funnits på olika håll tidigare men nu tas ett nytt grepp. 

– ”På Pass i gymmet får du träna i mindre grupp tillsammans med en av våra grymma tränare. Passen har olika inriktning utifrån till exempel intensitet, olika redskap, specifika styrkeövningar eller målgrupp”, säger Tina Uppfeldt.