Oslofjord Fitness Convention – ett event med högtflygande planer

Den 9-11 november genomförs Oslofjord Fitness Convention – ett event som har siktet inställt på att bli en samlingsplats för träningsbranschen i norra Europa. Ett FIBO eller IHRSA för norden.

I samband med att anmälan öppnade för deltagare så fick vi till en intervju med grundaren och VD:n för Oslofjord Fitness Convention, Ann-Kristin Sollie.

Ann-Kristin Sollie

Vad är Oslofjord Fitness Convention för något?

Det är i grunden ett event för hela träningsbranschen där vi samlar ”allt under ett tak”. Bakgrunden till eventet var att jag egentligen blev anlitad för att anordna ett stort Zumba-event på samma ställe, Oslofjord Convention Center, och tanken var att få dit Zumba-grundaren Beto Perez, men av olika anledningar fick vi ej tag i honom. Då väcktes idén om att skapa ett helt eget event. Jag personligen har rest runt mycket i världen och varit på olika event och har ett brett nätverk inom branschen.

Hur många deltagare räknar ni med?

Vi har kapacitet för att ta emot 7 000 övernattande gäster, så det är just nu vår översta gräns.

Vad är planen med eventet över tid?

Jag vill skapa ett stort branschevent i stil med FIBO eller IHRSA och bli en naturlig samlingspunkt i norden. Vi vill samla hela branschen; gymägare, instruktörer, träningsintresserade, leverantörer med mera. Vi för även lovande diskussioner med internationella aktörer för att kunna nå ut bredare i framtiden.

Vart hålls eventet?

Platsen är Oslofjord Convention Center som ligger strax utanför Tønsberg, ca en timma söder om Oslo med bil. I närområdet finns även Sandefjord/Torp flygplats, som nås ifrån flera olika internationella destinationer.

Vilka är de stora fördelarna med eventet?

Jag tycker att det faktum att allting är samlat på ett och samma ställe är en stor fördel. Boende, mat, träning, expo, föreläsningar och annat. Vi har dessutom med oss starka samarbetspartners såsom Les Mills, Zumba, Fitnessbrands och Credicare (betalningslösningar), med flera, vilket borgar för en hög kvalitet på innehållet samt är viktiga för att klara av att genomföra ett event av den här storleken. Men vi är även glada att från Sverige, för första gången i Norge, kunna presentera koncepten BARRE MOVE och INNER STRENGTH av Maria Olofsson. Detta skall vara en arena där både små och stora aktörer samlas och får visa upp sig.