Ladies Place lyfter till nya höjder med hjälp av satsning på viktminskningskoncept

Anna Bengtsson

Ladies Place, med träningsanläggningar i Skara, Lidköping och Mariestad, har fått stor framgång genom en stor satsning på viktminskningsprogram.

– ”Skillnaden gällande ekonomin är betydande för oss! Utan Weighttrainer och For Me-koncepten hade det varit omöjligt att ta sig igenom pandemin på det sätt vi gjort. Att starta två nya anläggningar mitt i pandemin har en del sett som vansinnigt. Men tack vare satsningen på koncepten så funkar det”, kommenterar Anna Bengtsson, delägare Ladies Place.

– ”Att dessutom få se våra deltagares fantastiska resultat är grädde på moset”, fortsätter hon.

Hur kom det sig att ni valde att satsa på detta?

Jag kom i kontakt med teamet på Benchmark Group redan 2016, då startade vi vår försäljning av Foodbox.

Jag hade redan ett eget viktminskningsprogram. Efterfrågan på detta växte och jag insåg att jag inte kunde rekrytera någon som kunde följa mina tankar, utan att jag skulle behöva lägga massa tid på att skapa material.

Efter diskussioner med Benchmark Group satsade vi på Weighttrainer-konceptet i augusti 2019. Våra tankar om viktminskning och processen harmonierade med såväl min egen syn, som hur vi på Ladies Place ser på friskvård.

Har ni någon ”typisk” kund/medlem?

Jag skulle säga att det är en ”vanlig” kvinna. De flesta är mellan 40-65, men vi har aktiva medlemmar mellan 13-85.

Är det något särskilt som de uppskattar?

Vi har inga speglar och inga män, vilket våra medlemmar uppskattar. Många av dem har inte varit på gym tidigare, då de inte riktigt känner sig hemma i den miljön.

Hur stor verksamhet hade ni vid uppstarten?

Vi startade med två coacher och två grupper. I augusti 2020 tillkom For Me-konceptet. Nu i januari 2021 utökade jag med två nya anläggningar och har nu totalt åtta utbildade coacher.

Hur ser framtidsplanerna ut?

Framtiden har jag stort hopp till. Idag är vi tre anläggningar och målet är att växa och kanske bli 3–4 st till över en 5–6-års-period. Vi gör detta med viktminskningsprogrammen som nav, och bygger de nya verksamheterna utifrån dessa. Vi lägger till gruppträningen först och sen utvecklar vi allt eftersom behovet ökar.

Vilka är fördelarna med att arbeta med färdiga koncept och BMG som partner?

Att få in i ett färdigt koncept är en enorm trygghet för mig som ägare. Det innebär en kvalitetssäkring, då alla coacher får en och samma utbildning. Kvaliteten på utbildningen är Hög och utbildarna är mycket kompetenta. Sen får även mina coacher stöd från en coach på BMG. Vi sätter oerhört stort värde på det fantastiska stödet och supporten. Det finns alltid någon att ringa och fråga eller få pepp från.

Finns det något speciellt som du kommer på är viktigt att tänka på när man arbetar med viktminskningskoncept?

Först och främst – behovet av sunda viktminskningsprogram är stort. I Weighttrainer och For Me får man inte bara träning och kost, utan deltagarna får verktyg för livet. Det är ett koncept som levererar resultat, både för företag och för deltagare!

Vill du veta mer om Weighttrainer?

Kontakta Jenny Dahlberg, Benchmark Group:

E-post: jenny.d@benchmarkgroup.se

Mobil: 0736756555