Norska franchisekonceptet HITIO öppnar i London

Norska kampsportsfokuserade gymkonceptet HITIO Gym har tecknat avtal för att öppna sitt första gym i Storbritannien.

HITIO Gym grundades (och drivs) under varumärket MUDO i Norge, i sin internationella franchise-satsning opererar företaget under varumärket HITIO Gym. HITIO kombinerar traditionellt gym med kampsportsträning. I förra veckan annonserade företaget att de under sommaren 2019 kommer öppna sin första anläggning i UK, nämligen i södra London.

Undertecknandet av detta avtal är en del av kedjans planer att expandera över hela Europa. Tidigare har avtal tecknats för anläggningar i både Spanien och Portugal. HITIO har växt till en av de största träningskedjorna i Norge, med 32 klubbar spridda över landet. Siktet är inställt på 400 klubbar i EMEA-regionen inom de kommande fem åren.

För att stödja expansionen har HITIO tecknat ett exklusivt partnerskap med Matrix Fitness, som kommer att tillhandahålla all styrketränings- och kardioutrustning.

Den första brittiska klubben kommer ägas av BGB Fitness, en investeringsgrupp som specialiserat sig på träningsanläggningar och har mer än 30 års erfarenhet inom hälsa, träning och fastigheter.

”HITIO-konceptet fyller ett tydligt hål på marknaden genom att rikta sig till både vuxna och barn”, säger Matthew Blair, chef för BGB Fitness.

”Det här är något som vi känner mycket starkt för i och med barnfetma, ett allt större bekymmer för Storbritannien. HITIO-gyms koncept är ett fantastiskt sätt att engagera familjer i hälsa och träning genom att ge en verklig känsla av gemenskap, som ofta saknas av franchisegym”, Avslutar Matthew.

Mark Chambers, HITIOs VD, tillägger:

”Träningsbranschen blomstrar och det finns ingen på marknaden som erbjuder ett koncept som vårt.”

”Med locations redan bekräftade i Storbritannien, Spanien och Portugal, och med Sverige och Tyskland som kommande mål i sikte, är det en mycket spännande tid att vara en del av HITIO.”