HYROX återvänder till Stockholm – arrangeras i samband med Fitnessfestivalen 1-3 december

Bildkälla: HYROX

Nästa HYROX-tävling i Stockholm kommer att arrangeras samtidigt som Fitnessfestivalen på Stockholmsmässan. Tränings- och tävlingsintresserade kan därmed redan nu boka in helgen 1-3 december för en fitness-upplevelse utöver det vanliga.

Med runt 1000 deltagare var det första svenska HYROX-eventet i Stockholm, i slutet av mars, en succé. Och snart är det dags igen. Den här gången ännu starkare eftersom nästa tävling i huvudstaden placerats i samband med Fitnessfestivalen som arrangeras den 1-3 december.

Fitnessfestivalen är norra Europas största event inom träning, fitness och aktiv hälsa. Där samlas tiotusentals träningsintresserade varje år för att samla ny inspiration, träffa likasinnade, upptäcka och prova nya produkter från alla utställare, tävla själva eller för att inspireras av de som tävlar. Därför tror båda arrangörerna att arrangemanget av HYROX under Fitnessfestival-helgen kommer att upplevas som ett fantastiskt tillskott för alla träningsintresserade.

– Det blir den perfekta helgen för alla! Fitnessfestivalen lockar mängder med träningsintresserade sedan många år, och nu ger vi dom alla chansen att tävla och visa vad de går för i HYROX-hallen. Och dom som inte vill tävla kommer förstås kunna höja pulsen ytterligare som åskådare, säger Antonia Fält-Kottulinsky, Brand manager för HYROX i Norden.

HYROX är en relativt ny tävlingsform inom fitness som snabbt spridit sig över Europa och i USA. Tävlingsformen innebär att man först springer en kilometer följt av ett funktionsmoment. Detta repeteras sedan åtta gånger med olika övningar mellan varje löptillfälle. Övningarna är SkiErg, Sled push, Sled pull, Burpee broad jumps, Rowing, Farmers carry, Sandbag lunges och Wall balls. Eftersom tävlingen är standardiserad går det alltid att jämföra tävlingsresultatet mellan olika lopp.

– Sverige har ju lyckats ta hela två världsrekord i HYROX redan, bägge genom vår otroligt duktiga Mikaela Norman. Och vi har en rad andra mycket duktiga tävlande som lyckats kvalificera sig till VM, såväl genom tävlingen i Stockholm som genom att delta på andra tävlingar runtom i Europa, fortsätter Antonia Fält-Kottulinsky.

Fitnessfestivalen, som arrangerades första gången 2004, har länge varit det självklara eventet för träningsintresserade att gå på. Här finns alltid det senaste inom träning och fitness att uppleva och just allt kring tävlingar har varit en grundbult från start, varför HYROX passar bra in i mixen.

– Vi strävar alltid efter att hitta nytt spännande och inspirerande innehåll för våra besökare på Fitnessfestivalen så det känns jätteroligt att ge alla våra besökare möjligheten att uppleva HYROX. Tävlingen i mars gav verkligen hög puls, även som åskådare, så vi ser fram emot att lyfta hela helgen ytterligare en nivå genom det här samarbetet, säger Kristian Sewén, Projektchef på Fitnessfestivalen.

Biljetter till Fitnessfestivalen kommer även att gälla som åskådare till HYROX. De som köper en biljett för att ställa upp i HYROX får även tillträde till hela Fitnessfestivalen