Cykelstudion Cycle Society når nya höjder med Intelligent Cycling

På cykelstudion Cycle Society är medlemmarna motiverade att ge allt på sadeln. I en nyligen genomförd undersökning som mätte medlemmarnas nöjdhet, uppgav medlemmarna att Intelligent Cycling får tiden att flyga och hjälper dem att träna till sin fulla potential.

Cycle Societys grundare Steve Jones beskriver hur inomhuscykelprogramvaran från Intelligent Cycling har förbättrat studions cykelklasser, både online och på plats i studion.

Berätta om Cycle Society

– Cycle Society startades i januari 2020 och tog initialt över lokalerna som tidigare hade använts av en studio som drevs av en Schwinn Master Trainer. Företaget hade en mycket lojal följarskara, med många som dagligen deltog i klasser.

– Instruktörsteamet, inklusive mig själv, är alla utbildade av Schwinn. Inom tio veckor efter starten drabbades vi av COVID-19 och vi tvingades flytta verksamheten online. Vi tog varje tillfälle i akt att skaffa cyklar och hade som mest 120 cyklar uthyrda. Våra onlineklasser blev en enorm framgång och vi tog varje chans att optimera relationen med våra kunder genom att vara tidiga användare av MyZone Remote. Vi fortsätter att livestreama alla våra cykelklasser.

Hur kom ni igång med Intelligent Cycling?

– När verksamheten började stabiliseras under 2022 tittade vi på hur vi kunde vidareutveckla vårt produktutbud. Först undersökte vi möjligheten att införa Intelligent Cycling som ett sätt att få ut det mesta av våra uppgraderade Power-cyklar. Vi introducerade initialt ”POWER//RIDER”-klasser för att addera gamification och introducera träning baserad på effekt. Men vi insåg snabbt att möjligheterna med programvaran var mycket större än så.

Hur har det gett mervärde till era onlineklasser?

– Vi insåg att att använda ”ticket to ride”-funktionen och dela detta med användare hemma var ett bra sätt att främja samhörigheten och hjälpa till med instruktionerna. De som tränar hemma har inte tillgång till visuella instruktioner från instruktören och andra deltagare. Som någon sa till oss en gång: ”Om jag inte hör instruktionen ordentligt hemma kan jag bara titta på appen.” Att introducera den här möjligheten har starkt förbättrat vårt onlineerbjudande och tillfört nya lager i upplevelsen.

Har det främst varit en framgång för hemmaträning?

– Initialt trodde vi att vårt huvudfokus skulle vara att använda TEAM PLAYER-funktionen som ett annorlunda sätt att träna. Vi har nu upptäckt att användningen av THE PLAYER i våra klasser är populär även bland deltagare som tränar i studion. Feedbacken vi har fått är att kunskapen om varje fas av träningspasset gör att människor kan anpassa belastningen på ett relevant sätt. Att ha träningsplanen och tidtagningen på skärmen ger oss möjlighet att ge tydlighet åt innehållet för alla. Oavsett om de föredrar visuella eller verbala instruktioner finns all information där att ta till när som helst.

Vilken feedback har ni fått?

– I en nyligen genomförd undersökning frågades deltagarna i vår studio om användningen av Intelligent Cycling fick tiden att gå snabbare och om det fick dem att arbeta hårdare. 79 procent höll med om att det fick tiden att gå snabbare och 85 procent höll med om att det fick dem att arbeta hårdare. Feedbacken vi har fått är att dela upp passen i sektioner och fokuseringen endast på den specifika delen av träningspasset gör att tiden går snabbare, och att veta vad som komma ska gör att människor kan arbeta på rätt nivå. Intressant nog var det mycket få som inte höll med om dessa påståenden, och de flesta av de som inte höll med var likgiltiga.

­– För närvarande använder cirka 70 procent av våra klasser Intelligent Cycling i någon form, men 50 procent av de svarande sa att de skulle vilja ha fler klasser som använder det.

– Vi har även använt The Journey för mer steady-state-cykling. Om vi ber deltagarna att komma in och arbeta kontinuerligt under lång tid (ibland upp till 100 minuter) har detta visuella element mottagits positivt.

– Deltagarna tycker också om att det är flexibelt. De kan välja att koppla upp sin cykel och matcha den krävda effekten, eller välja att inte göra det.

Vilka har fördelarna varit för dig som instruktör?

– Den utbildning jag har genomgått har byggt upp min förståelse för god instruktion baserad på innehåll: Vad träningspassen består av (tid, intensitet, cykelposition och hastighet), att ge tydlighet till detta och sedan lägga till coaching, motivation och att etablera rätt tankesätt – allt tillsammans med rätt musik.

– För mig innebär användningen av Intelligent Cycling att tydlighet och innehåll tas om hand: Inga fler handskrivna anteckningar, att memorera eller försöka komma ihåg vad som kommer härnäst. Det betyder att jag kan fokusera på coaching, motivation, skapa rätt tankesätt och låta musiken göra jobbet. I en värld där det är lätt att få tillgång till kvalitativa träningspass online, tar det bort behovet av att ge tydlighet till innehållet och låter instruktören verkligen addera värde för deltagarna, något som inte kan göras genom att följa en online-träningsplan.

– Intelligent Cycling har möjliggjort för mig att gå från att vara en instruktör till att verkligen vara en tränare. Våra instruktörer tycker om det eftersom de inte behöver lära sig eller komma ihåg träningspass, det går mycket snabbare att sätta ihop träningspass och genom att använda TSS (Training Stress Score) kan du bedöma hur utmanande ett träningspass kan vara utan att först köra igenom det själv.

Vad är din största lärdom från införandet av cykelprogramvaran i liveklasser?

– Inledningsvis såg jag Intelligent Cycling som något nytt för studion, men den största fördelen har varit att använda det för att förbättra det vi redan gör. Vare sig det handlar om att ge tydlighet till innehållet i träningspass med stor variation, samhörigheten det ger fjärrdeltagare eller det visuella underhållningen under långpass, har detta gynnat det vi redan erbjuder.

Har du några tips till studios som vill komma igång med inomhuscykelprogramvara?

– Mitt främsta råd skulle vara att prova det! Och keep it simple, förändra inte hur du coachar men titta på hur det kan förbättra din nuvarande coaching.

För mer information om Intelligent Cycling – kontakta gärna Concept.