Body Bike och Concept ökar takten

Bodybike firar 25 år och under jubileumsåret snurrar hjulen fort på den svenska marknaden. 

Kimmo Mustonen på Concept har sett ett ökat intresse för produkterna från Body Bike:

– ”Vi är mycket stolta över vårt mångåriga samarbete med våra danska vänner som vi firar jubileum tillsammans med och det gör vi genom att leverera ett stort antal cyklar till bl. a. den svenska marknaden. Vi byter ut ett stort antal äldre modeller som ibland har mer än 10 år på nacken, där man egentligen skulle kunna köra några år extra”.

Noterbart är också att med det ökade intresset för wattklasser och behovet av förnyelse – byter många upp sig till de senaste modellerna. I år har Concept levererat över 1 500 cyklar på den svenska marknaden – en tydlig tendens på att medlemmarnas sug efter cykelklasser fortsätter att vara hög, vilket är glädjande för hela marknaden.

Kimmo Mustonen fortsätter:

– ”Merparten av våra kunder investerar i wattcyklar och vårt uppskattade stöd, med utbildning på plats och med ett effektivt marknadsföringspaket, gör att man snabbt kan implementera och marknadsföra konceptet med bl. a. en uppdaterad app. Det verkar finnas ett uppdämt behov ute på marknaden och just augusti blir en extremt hektiskt leveransmånad för oss, men vi står beredda med våra tekniker för alla kunder som välkomnar våra leveranser”. 

Concept ser en stor fördel i att kunna leverera snabbt – med hjälp av den korta distansen till Body Bike i Danmark. Detta har under året gett leveranstider på två veckor från bekräftad order, vilket har hjälpt många gym att snabbt komma igång.

Läs mer om Bodybike här.