Katarina Andersson vald till ny ordförande för Friskvårdsföretagen

Katarina Andersson

I samband med Friskvårdeföretagens årsstämma den 26 maj valdes STC:s Katarina Andersson till ny ordförande och tar därmed över ordförandeskapet efter Per Lehmann.

Friskvårdsföretagens styrelse består av representanter från sina medlemsföretag. På årsstämman lämnade Mari Winarve (SATS) och Kristoffer Sjöberg (Activage) sina positioner som ledamöter i styrelsen, tillsammans med Per Lehmann.

Nya in i styrelsen välkomnades Katarina Andersson som ny ordförande och två nya ledamöter– Torodd Gøystdal (tillförordnad Country Manager SATS Sverige) och Michael Svanöe (ägare & vd för Endorfin).

Styrelsen består därmed av ovan nämnda personer samt sedan tidigare befintliga ledamöter: Daniel Almgren (vd Medley), Jens Danerhall (Country Manager Actic) samt Anders Carlbark (vd STC).

Katarina Andersson i en kommentar till medlemmarna:

”Som styrelseordförande är mitt övergripande mål att samarbeta med alla för att främja samarbete, utbyta kunskap och driva fram innovation inom branschen. Vi måste arbeta för att säkerställa att hälsa och träning blir tillgängligt och inkluderande för alla, oavsett ålder, kön, bakgrund eller ekonomisk ställning. Genom att samla våra resurser, erfarenheter och idéer kan vi tillsammans göra verklig skillnad i människors liv och i samhället som helhet.”

Katarina Andersson har under de senaste 25 åren har ägnat sitt liv åt att främja rörelse och träning genom STC, ett företag som idag omfattar cirka 200 friskvårdanläggningar från Ystad till Åre med 1 600 anställda.

”Genom STC har jag haft förmånen att se förändringen och den positiva effekten som träning kan ha på individer och samhällen. Jag är fast besluten att använda min erfarenhet och kunskap för att fortsätta driva utvecklingen inom hälsa och träning i vårt land”, avslutar Katarina.

I avsnitt #78 av Sweaty Business Podcast kan du lyssna på en intervju med Katarina Andersson. Podden hittar du där poddar finns.