Planerar Google en wellnessrevolution med en bärbar AI-coach?

Träningsbranschen kan snart ha en ny storspelare på marknaden, om ryktena om Googles nya planer visar sig vara sanna. Ett antal obekräftade rapporter tyder på att tech-jätten jobbar på en artificiell intelligens-baserad fitness och wellness-coach.

Om det är sant, skulle den nya tjänsten ha ett försprång när det gäller personliga hälsotjänster – helt enkelt på grund av den data företaget redan har för ett enormt antal människor som redan använder företagets tjänster, allt ifrån från gmail och sökhistorik till en mängd andra produkter och tjänster.

Det är underförstått att den nya ”Google Coach” -tjänsten skulle kunna sammanställa användares personuppgifter för att rekommendera träningsprogram, måltidsplaner och andra hälsoperspektiv.

Använt tillsammans med sina platstjänster, skulle Google också kunna erbjuda en holistisk och interaktiv wellnessupplevelse genom att föreslå hälsosamma restauranger eller träningsplatser baserat på användarens plats.

Google har redan en ”health-tracking-plattform” på plats – kallad Google Fit – som använder sensorer i en användares ”avtivity tracker” eller mobilenhet för att registrera fysisk träningsaktivitet.

Den nya tränartjänsten kommer sannolikt att leva på samma Operativsystem-plattform som Google Fit, som är utformad för smartwatches och andra bärbara enheter. Det har till och med ryktats om att ”Google Coach” skulle kunna lanseras som en del av en ny maskinvara – en Google-brandad smartwatch med Google-märke.

Google Fit app recension: