InBody inleder samarbete med Punch Factory

InBody Sweden har nyligen inlett ett nytt spännande samarbete med Punch Factory AB, som InBody förutspår kommer att revolutionera PT- och gymbranschen.

Punch Factory AB är ett relativt nytt företag skapat av Jeanpier Basauri, professionell MMA-fighter. Han tävlar fortfarande men har inte tävlat i kampsport på snart 1 år på grund av covid.  Jeanpier tog SM Brons i MMA 2015 och har tävlat 2 gånger som MMA professionell utövare på Superior Challenge, Viaplay samt tävlat i Nogi-jujitsu runt om i Europa.

Jeanpier Basauri kommenterar:

– ”70% av nyutbildade PT slutar inom ett år och oftast är anledningen dåliga arbetstider och för lite lön. Det är här Punch Factory kommer in och ändrar på spelplanen. ”

”Trenden är redan tydligt rent globalt, många tränare lämnar större gymkedjor för att starta eget, som tex mindre boutique gym, utomhus träning och online upplägg osv.”

Hur fungerar konceptet?

Jo, Punch Factory tecknar avtal med träningsanläggningar om att PTs knutna till Punch Factory får komma dit och träna sina klienter. Punch Factory betalar en summa till anläggningen och PT tecknar ett medlemskap med Punch Factory helt utan extra avgifter eller procent.

Nu har alltså en PT en helt annan möjlighet att kunna livnära sig som PT där större delen av arvodet går till PT själv och inte till anläggningen.

Fördelen är också att anläggningen inte behöver ha en massa anställda PTs och att klienterna har ett flertal anläggningar att träna på med sin PT.

Vad är målet med samarbetet mellan InBody och Punch Factory?

”Det är att alla PTs som jobbar genom Punch Factory ska ha tillgång till regelbundna InBodymätningar för att standardisera branschen och för att erbjuda sina klienter det bästa på marknaden när det kommer till kroppsmätningar. Hur ska en PT annars på ett tryggt och säkert sätt kunna bevisa att sitt upplägg och tjänster levererar på bästa sätt? Det blir en trygg kvalitetssäkring för både PT och klient helt enkelt.”, kommenterar Michael Mece, VD InBody Sweden.

Vad kan InBodyn mäta?

– ”Det en InBodymätning erbjuder är bland annat ren skelettmuskelmassa och visceralt fett vilket är den viktigaste siffran när det gäller hälsa. Är den siffran för hög så kommer troligen ditt liv att förkortas av bla diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Men du får också full koll på hur pass symmetrisk du är med både fett och muskler. InBody är det mest precisa märket på marknaden. Hela 98,6 validerad mot en DEXA-röntgen”, fortsätter Michael Mece.

Punch Factory har hittills avtal med 4 träningsanläggningar i Stockholm – Delta gym, Fit4life Stureplan, Fit4life Sofo och Fit4life Vasastan – men kommer att utöka med flera och kommer även öppna upp i andra städer som Göteborg och Malmö och framöver expandera i Norden.

Punch Factory har även ett samarbete med Trime som är en tjänst som förenklar för personliga tränare genom att sköta bokningssystem, betalning samt hjälper till att hitta nya kunder. 

För mer info om Punch Factory – läs mer här. Och för mer info om InBody – kontakta info@inbodysweden.nu eller läs mer på inbodysweden.nu