DW Fitness First suddar ut gränserna mellan träning och retail – lanserar ”Kit & Collect service”.

©GARYMORRISROE

Den brittiska träningskedjan DW Fitness First har lanserat sitt nya koncept – ”Kit & Collect service” – med sikte på att öka de sekundära intäkterna på gymmen genom att förvandla omklädningsrummen till provrum.

Från och med augusti kan medlemmarna prova nya träningsoutfits genom att använda nya och specialdesignade ytor på gymmen. Medlemmarna kommer att kunna beställa träningskläder online och få dessa levererade direkt till gymmet, där de kan prova dem – och sedan returnera allt de inte vill använda med hjälp av en ”return pod”.

”Vi anser att detta är framtiden för detaljhandeln – att föra produkten till konsumenten på den plats där de använder den. Oavsett om du har glömt ett par träningsstrumpor eller vill ha en helt ny outfit och vill ”prova innan du köper, innebär denna tjänst att du nu kan få det du vill, där du vill ha det”, kommenterar Scott Best, vd DW Fitness First.

Konceptet gör i samarbete med Nike och kommer testköras på två träningscenter i London, innan tjänsten lanseras nationellt senare i år.

”Våra undersökningar visar att framtidens köpare av sportkläder söker en sömlös shoppingupplevelse som suddar ut gränserna. Vi vill skapa en träningsupplevelse inom retail och en retail-upplevelse träningsmiljön och genom detta förändra både gym- och shoppingupplevelsen”, avslutar Scott Best