Wahoo köper RGT Cycling och lanserar prenumerationstjänst

Wahoo har förvärvat den virtuella cykelplattformen RGT Cycling som en del av planer på att stärka sitt ekosystem av integrerade smarta träningslösningar.

Den digitala fitnessleverantören, som specialiserat sig på tjänster för uthållighetsidrottare, har döpt om cykelträningsmjukvaran till Wahoo RGT.

Driven av en avancerad teknisk lösning låter Wahoo RGT cyklister cykla, tävla och utforska på mycket detaljerade virtuella vägar, antingen ensamma eller tillsammans med andra.

Plattformen är designad för att ge en mycket realistisk och uppslukande cykelupplevelse.

Användare kan välja från ett bibliotek med några av cyklingens mest ikoniska rutter och tävlingsgsbanor – komplett med autentiska landskap och jublande fans – eller ladda upp sin egen rutt och låta RGT bygga en korrekt, virtuell version med hjälp av dess Magic Roads-funktion.

Som komplement till förvärvet lanserade Wahoo också Wahoo X: en ny premiumprenumerationstjänst som ger användarna full tillgång till alla funktioner och innehåll för både dess Wahoo SYSTM-plattform och Wahoo RGT.

Mike Saturnia, VD för Wahoo:

​– ”Förvärvet av RGT Cycling och lanseringen av den nya Wahoo X-prenumerationstjänsten ger användarna fler alternativ, mer bekvämlighet och mer kontroll över hur de tränar.”

”Med ett enda abonnemang och ett konto som fungerar över hela sviten av Wahoo-produkter, kan vi leverera värde och en upplevelse som sömlöst integrerar Wahoos ekosystem av hård- och mjukvarulösningar, vilket gör att användarna kan få ut det mesta av sin träning , oavsett om det är inomhus eller utomhus.”