Let`s get ready to RUMBLE! – Boxercise är tillbaka

Bildkälla: Rumble Boxing

Japp, ni hörde rätt!

Rumble, ett träningsföretag som startades för inte mer än drygt ett år sedan har tagit New York med storm. Så pass att premium-träningskedjan Equinox har valt att investera i företaget.

Equinox* som genom sitt moderbolag Related redan äger trendiga varumärken som Soul Cycle, Pure Yoga och Blink Fitness, har nu gjort bedömningen att boxning är ”the next big thing” inom fitnessvärlden. De satsar hårt på att expandera och utveckla sitt erbjudande genom förvärv och äger numera en minoritetsandel i bolaget som har värderats till 700 MSEK.

Bildkälla: Rumble Boxing

Rumble är ett boxningsinspirerat helhetskoncept snarare än bara en träningsform. Precis som Barry`s Bootcamp erbjuder Rumble en upplevelse.

Bildkälla: Rumble Boxing

Passen är 45 min långa och deltagarna välkomnas in till en lokal med dämpad belysning, röda spotlights, tung bas i högtalarna och sjukt rippade tränare. När du bokar ditt pass väljer du om du vill börja på golvet och köra styrka vid en bräda eller stå vid säcken och slå. T.o.m. säckarna från Aqua Training Bag är specialdesignade och allt börjar med en genomgång av vad de kallar ”The 6 punches”.

Redan vid bokningstillfället väljer du om du vill hyra handskar och köpa vatten, dessutom kan du självklart köpa profilerade handskar, handledskydd, lindor och annan merchandise både på plats och på webbsidan.

Bildkälla: Rumble Boxing

 

Bildkälla: Rumble Boxing

Likheterna med Barry`s känns plötsligt självklara när vi får veta att en av grundarna och Chief Brand Officer, Noah Neiman, tidigare jobbade som master trainer på det heta bootcampföretaget i New York.

 

 

Bildkälla: Rumble Boxing

Rumble har för närvarande två gym i NY och öppnar snart ett tredje i samma stad. Expansionsplanen är aggressiv och att entreprenören och tillika grundaren Andy Stenzler (Cosi och Kidville) lyckats locka investerare som Sylvester Stallone och Justin Bieber gör det svårt att tro att detta bara är en fluga som snabbt kommer att flyga förbi.

*Equinox driver 92 klubbar i USA, Kanada och Storbritannien. Dessutom kommer en hotellkedja, Equinox Hotels, att lanseras 2019.