Sports Club Education IHRSA-representanter i Sverige

Sports Club Education med branschprofilerna Staffan Perman, Per Anders Dagborn och Jonas Lissjanis i spetsen är från och med årsskiftet den globala branschorganisationen IHRSA:s representanter i Sverige.

IHRSA:s mission är att få branschen att växa, skydda och promota den samt förse sina medlemmar med verktyg för att bli mer framgångsrika. Sweaty Business tog ett samtal med Staffan Perman och P-A Dagborn kring uppdraget.

Staffan Perman

Ni är IHRSA:s representanter i Sverige, vad innebär det?

Staffan Perman: – IHRSA har utsett oss som representant för träningsanläggningar i Sverige. Vi är deras partner och ska verka för att sprida deras information. Vi ska också uppmuntra våra samarbetspartners att ansluta sig till IHRSA och informera om alla dess fördelar med att bli medlemmar.

Kommer det att arrangeras några IHRSA-aktiviteter i Sverige?

Staffan Perman: – Över tid kommer vi att arrangera olika typer av event/aktiviteter med hjälp av IHRSA.

Vad kostar det att bli medlem?

Staffan: – Det finns två olika typer av medlemskap

  1. Fullt medlemskap – 185€ per anläggning
  2. Elektroniskt medlemskap – 140€ per anläggning

Varför bör man gå med?

P-A Dagborn: – IHRSA ger inspiration och kunskap till att utveckla din gymverksamhet. Redan i november 1988 anslöt jag mig till IHRSA med mina två första gym i Stockholm. Det gjorde jag på ett gymkonvent i Chicago där jag träffade representanter för IHRSA för första gången. Mitt första intryck var att det skulle gå att få mycket information om hur man driver gym i det land som var först ute med denna bransch i stor skala. Det skulle visa sig att jag hade rätt. På IHRSAs årliga konvent fick jag väldigt mycket kunskap och inspiration.

Per Anders Dagborn

– Genom direktkontakt med gymägare fick jag förstahandserfarenheter av både
träningsutrustning och gym management såsom försäljning, marknadsföring,
personalorganisation. Inom IHRSA finns en klubbkänsla som gör att gymägare öppnar upp sig och berättar vad de gör och om sina erfarenheter för andra medlemmar. Dels hade jag vissa områden som jag sökte information inom, dels fick jag serverat för mig helt nya idéer som jag säkert inte hade kommit på själv. Gemenskapen inom IHRSA tror jag är ganska unik.

 

Varje år anordnas IHRSA Convention i USA, vad kan du säga om det?

P-A Dagborn: – IHRSAs huvudkonvent genomförs vanligtvis i Kalifornien och ofta i mitten eller slutet av mars varje år (2018: San Diego, 21-24 mars). Många gånger presenteras här helt nya produktidéer för första gången offentligt. Men framför allt kan du gå på en mängd föredrag och träffa andra IHRSA-medlemmar för utbyte av erfarenheter. Detta konvent är närmast som en vulkan av kunskap och information för den som driver gym. Allt koncentrerat på ett ställe och under några dagar. Jag rekommenderar starkt att du tar detta kliv uppåt i din verksamhetsutövning och besöker konventet. När du ändå är i Kalifornien kanske du vill passa på att besöka några amerikanska kollegor och studera deras verksamhet på plats. Jämför din egen verksamhet med deras och få nya idéer. Varje gång jag kommit tillbaka till Sverige har jag varit full av nya idéer och inspiration att utveckla min verksamhet vidare. Mina anställda har fått vara med om den utveckling som följt härav och det har verkligen inspirerat även dessa. Inspirerad personal ger inspirerade kunder. Det är väl precis det vi strävar efter – en positiv utveckling för alla inblandade.

Var kan man signa upp som medlem?

– Medlemsskapet betalas till Sports Club Education. IHRSA kontaktar
sedan medlemmen och ger dem all tillgång till medlemsförmånerna.

För mer info, kontakta:

Staffan Perman

staffan.perman@sportsclubeducation.se